Παράταση μέχρι 31 Οκτωβρίου για το πρόγραμμα “Γέφυρα”

Παράταση μέχρι 31 Οκτωβρίου για το πρόγραμμα “Γέφυρα”

Για ένα μήνα θα παρατείνει η κυβέρνηση το πρόγραμμα “Γέφυρα” για την επιδότηση των δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία δανειοληπτών που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού.

Το πρόγραμμα έληγε σήμερα και σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα παρατείνεται μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, μέσα σε 58 ημέρες, (από την έναρξή του στις 3 Αυγούστου μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου), υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις. Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης (νόμος 4605/2019), σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, μέσα σε 13 μήνες, είχαν υποβληθεί περίπου 7.000 αιτήσεις. “Συγκρίνοντας τα δύο προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα “Γέφυρα” υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου”, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς νομούς στην Ελληνική Επικράτεια.


Σχολιάστε εδώ