Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση σχετικά με την σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση σχετικά με την σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών

Επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσου Ηλιόπουλου σχετικά με την σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών. Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για βία και σχέδιο για είσοδος ιδιωτικών συμφερόντων μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Εν μέσω πανδημίας στο ΕΣΥ εργάζονται 5.000 εργαζόμενοι λιγότεροι σε σχέση με πέρσι. Εργαζόμενοι που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής ξέρουν ότι τους επόμενους μήνες λήγει η σύμβαση τους.

Η κυβέρνηση επιλέγει να μην προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατί το σχέδιο της είναι η είσοδος ιδιωτικών συμφερόντων μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Στην σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών για άλλη μια φορά η κυβερνητική απάντηση ήταν η βία. Από ότι φαίνεται τελείωσαν τα χειροκροτήματα και επιστρέψαμε στα γκλομπ.

Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη κοινωνία.

Δ. Αυγέρη: «Ο πρωθυπουργός που χειροκροτούσε, τώρα καταχεριάζει του εργαζομένους στο ΕΣΥ!»

Δήλωση Δώρας Αυγέρη, Αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, στην εκπομπή του ΜΕΓΚΑ «Κοινωνία Ώρα Μέγκα»

«Αυτά τα χέρια που χτυπάνε τους ανθρώπους που έδωσαν και δίνουν την μάχη ενάντια στον COVID-19 , είναι τα χέρια του κ. Μητσοτάκη που τους χειροκροτούσαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Και είναι αυτά τα χέρια, που ψήφισαν αυτό το νόμο για τις συγκεντρώσεις, ακριβώς για να μην έχει το δικαίωμα να μιλά αυτός που φορά 12-14 ώρες την μάσκα πάνω από τον ασθενή με κορωνοϊό, που δίνει την μάχη στην ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα που το ΕΣΥ δίνει την μάχη για να μείνει όρθιο, αυτά τα χέρια του κ. Μητσοτάκη δίνουν δώρο 30.000.000 ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ θα μπορούσαν να τα δώσουν στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Την ίδια στιγμή, αυτά τα χέρια του κ. Μητσοτάκη ανοίγουν τις πόρτες των σχολικών αιθουσών με 25 και 27 παιδιά, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι 15. Είναι τα ίδια χέρια που δίνουν με αδιαφανείς όρους τα χρήματα για αυτές τις μάσκες-φανελάκια για τα παιδιά.

Είναι τα ίδια χέρια που βάζουν στην «κρεατομηχανή» τα παιδιά για να διαλέξουν ανάμεσα στο δικαίωμά τους στην υγεία, την ζωή την ίδια και την μόρφωση. Ντροπή!


Σχολιάστε εδώ