Για όλα φταίει η Κύπρος! Ντροπή…

Για όλα φταίει η Κύπρος! Ντροπή…

Εμφανίστηκαν και πάλι σε ελληνικά ΜΜΕ οι γνωστοί αναλυτές, που ευδοκίμησαν επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου αλλά και επί θητείας του Κυπρίου Χρήστου Στυλιανίδη στην Κομισιόν, που θεωρούν ότι η κρίση στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Κύπρο οφείλεται στην επιθετικότητα της… Κύπρου! Και είναι οι ίδιοι που όχι μόνο σπεύδουν να αθωώσουν και να εξωραΐσουν την εικόνα της Τουρκίας, αλλά θεωρούν ότι υπεύθυνη για την ένταση είναι η… Κύπρος.

Και η… Αθήνα!
Δεν ξέρουμε εάν είναι λόγοι βιοποριστικοί, καθώς η Κομισιόν πλήρωνε αδρά τους συνεργάτες των Επιτρόπων τα προηγούμενα χρόνια και ο κ. Στυλιανίδης δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να δοκιμάσει την τύχη του στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου, στο οποίο δεν ευδοκίμησε, παρά τη στήριξη που του είχαν προσφέρει απλόχερα ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Νίκος Αναστασιάδης και παρά το ότι προσπάθησε να ηγηθεί του μετώπου εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός, αλλά όλοι όσοι εκφράζουν αυτήν την αντίληψη είναι οι ίδιοι που θεωρούν υπεύθυνη για την πρόσφατη ένταση στα ελληνοτουρκικά την… Αθήνα! Γιατί όπως λένε και διαβάζουμε όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, είναι η Ελλάδα που έχει μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις και υποχρεώνεται έτσι η Τουρκία να αντιδράσει.

Αν δεν διαβάζαμε τα ονόματα των αρθρογράφων θα νομίζαμε πραγματικά ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά αναπαραγωγή των ανακοινώσεων του γραφείου του Ερντογάν…

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: economytoday.sigmalive.com


Σχολιάστε εδώ