Ρέγκλινγκ: Το ευρώ, τρίτο κύριο νόμισμα στο παγκόσμιο σύστημα!

Ρέγκλινγκ: Το ευρώ, τρίτο κύριο νόμισμα στο παγκόσμιο σύστημα!

– Δεύτερο το κινεζικό, το γουάν

Νέες καίριες αλλαγές έρχονται, με μοχλό την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και την Κίνα. Μια γεύση έδωσε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΕSM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Πολλές κυβερνήσεις αλλά και α­πλοί πολίτες θέλουν σήμερα την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ολο­κλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, με τις ΗΠΑ να απομακρύνονται από το πα­γκόσμιο πολυμερές σύστημα θεσμών.

Και εδώ έριξε τη… βόμβα ο Ρέγκλινγκ: «Νομίζω ότι ισχυροποιείται η επίγνωση πως πρέπει να ισχυροποιηθεί ο ρόλος του ευρώ στο διεθνές νομισματικό σύστημα. Το δολάριο θα εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο, όμως η σημασία της Κίνας αυξάνεται και το ευρώ πρέπει να γίνει το τρίτο νόμισμα στο παγκόσμιο σύστημα.

Με τις ορθές πολιτικές ενίσχυσης του ευρώ στη νομισματική μας ένωση, μπορούμε να το πετύχουμε». Που σημαίνει ότι το νόμισμα της Κίνας, το γουάν, είναι προ της ισχυροποίησης! Ήδη έχει χτυπήσει την πόρτα: Από τον Μάιο το κινεζικό νόμισμα έχει ανατιμηθεί κατά 5% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα!

Να σημειωθεί ότι το μέσο δημοσιονομικό έλλειμμα στην Ευρωζώνη θα φτάσει γύρω στο 10% του ΑΕΠ και είναι το υψηλότερο της Ιστορίας. Για τον επόμενο χρόνο το βασικό σενάριο είναι υποχώρηση στο 5% του ΑΕΠ.


Σχολιάστε εδώ