Πειραιάς: Λύση-πακέτο για Δικαστικό Μέγαρο και υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, προωθεί η κυβέρνηση

Πειραιάς: Λύση-πακέτο για Δικαστικό Μέγαρο και υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, προωθεί η κυβέρνηση

Τη δέσμευση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη για την υπογειοποίηση, σύντομα, των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά έλαβε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στην τελευταία συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μάλιστα είπε ότι από κυβερνητικής πλευράς θεωρείται δεδομένο ότι το έργο αυτό μπορεί να ξεκινήσει σύντομα.

Πριν από τις διακοπές του Αυγούστου, όταν είχε συναντηθεί με τον υπουργό Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, του είχε πει ότι το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί εντός δυόμισι ετών από τη στιγμή που θα μπει ο εργολάβος και φυσικά πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει την όψη της πόλης γιατί θα διευκολύνει και το κυκλοφοριακό, ίσως γιατί θα δώσει και τη λύση του προβλήματος με τα Δικαστήρια.

Για το θέμα αυτό ο κ. Μώραλης ανακοίνωσε ότι είχε και συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, παρουσία και του προέδρου του ΤΕΕ κ. Στασινού, ο οποίος είπε ότι μάλλον προκρίνεται για τα Δικαστήρια η περίπτωση του κτιρίου του ΚΕΡΑΝΗ που βρίσκεται κοντά στη γέφυρα Καλαμάκη, δίπλα στην Τροχαία. Ο κ. Τσιάρας δεσμεύτηκε ότι το πολύ σε έναν έως δύο μήνες το υπουργείο θα έχει συγκεκριμένη πρόταση.

Η επέκταση του λιμανιού

Ο κ. Μώραλης ανακοίνωσε επίσης ότι η ΟΛΠ ΑΕ ζήτησε να αρθεί η απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών που θα μεταφέρουν μπάζα για την επέκταση του λιμανιού μέσα από τις οδούς της πόλης. Η απάντησή του ήταν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί η όχληση θα είναι τεράστια και πρότεινε να γίνεται αυτό μέσα από τη χερσαία ζώνη του λιμανιού, για να μην επιβαρύνεται ο αστικός ιστός. Παρεμβαίνοντας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για

Όλους» κ. Μπελαβίλας είπε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν 150.000 δρομολόγια φορτηγών μέσα στην πόλη και αυτό θα είχε αποφευχθεί αν είχε υπογράψει ο υπουργός Περιβάλλοντος τη μελέτη για τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου. Υποστήριξε επίσης ότι το ύφος της επιστολής του κ. Μώραλη ήταν πολύ ταπεινό και δεν αρμόζει στον Δήμαρχο του Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης αποκάλυψε ότι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου ετοιμάζει τον φάκελο για να καταθέσει ο Δήμος αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τα δεκάδες στρέμματα που του ανήκουν και έχουν παραχωρηθεί στην COSCO.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ