Όνειρο ήταν και πάει… Όχι των Αθηναίων, αλλά του δημάρχου της πρωτεύουσας

Όνειρο ήταν και πάει… Όχι των Αθηναίων, αλλά του δημάρχου της πρωτεύουσας

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


♦ Όνειρο ήταν και πάει… Όχι των Αθηναίων, αλλά του δημάρχου της πρωτεύουσας Κωστή Μπακογιάννη. Ο «μεγάλος περίπατος» ατύχησε, κατέληξε σε φιάσκο. Η λωρίδα όπου θα γινόταν ο… περίπατος αποσύρθηκε στις αποθήκες του δήμου. Και οι Αθηναίοι θέλουν τουλάχιστον να μάθουν πόσα εκατομμύρια ευρώ κόστισε το… πείραμα του δημάρχου… Πόσο πήγε ο λογαριασμός…

♦ Ένας ένας, φεύγουν… όλοι οι μεγάλοι από τη γενιά που πάλεψε για αυτά που πίστευε. Μπροστάρης πά­ντα στους αγώνες της αγροτιάς, χωρίς ποτέ να υπολογίσει το κόστος, ήταν ο Βαγγέλης Μπούτας, αγροτοσυνδικαλιστής, πάντα πρώτος στα «μπλόκα». Στα 66 του χρόνια υπέγραψε το… αποχαιρετιστήριο από την αρρώστια του, τον μόνο… εχθρό που δεν μπόρεσε να νικήσει. Δύο φορές τον τίμησαν οι συναγωνιστές του στέλνοντάς τον στη Βουλή ως βουλευτή του ΚΚΕ.

♦ Την κατανόηση προτείνει ως… φάρμακο απέναντι στις απειλές και στους εκβιασμούς του Ερντογάν ο συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρκ Πιερινί, πρώην πρεσβευτής της ΕΕ στην Τουρκία. Σε άρθρο του στα «Νέα» καταλήγει ως εξής: «Η γεωγραφία δεν θα αλλάξει, καθιστά απαραίτητη όμως την αμοιβαία κατανόηση (!). Παρ’ όλα αυτά η εύρεση λύσης στη σημερινή κρίση μοιάζει αβέβαιη, κυρίως επειδή το επιθετικό αφήγημα (!) της Άγκυρας αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να μπλοκαριστεί ο διάλογος»!
Επομένως, κύριε πρέσβη, να δώσουμε κατιτί στον φίλο σας τον Σουλτάνο. Αυτό προτείνετε ευθέως να κάνει η Ελλάδα! Για να υπάρξει… βέβαιη λύση!

♦ Ο κορονοϊός… έκανε το θαύμα του και στην Golden Visa! Το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου χορηγήθηκαν μόλις 368 άδειες διαμονής πενταετούς διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών, τη στιγμή που πέρυσι είχαν εκδοθεί 3.428. Οι Κινέζοι παραμένουν οι καλύτεροι πελάτες της Golden Visa, καθώς από τις 7.903 συνολικά άδειες διαμονής οι 5.869 έχουν δοθεί σε Κινέζους. Στη δεύτερη θέση είναι οι Τούρκοι με 527 και στην τρίτη οι Ρώσοι με 339.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ