Κτηματολόγιο: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κτηματογράφηση της Αθήνας

Κτηματολόγιο: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κτηματογράφηση της Αθήνας

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο της Αθήνας μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, του αρμόδιου υφυπουργού Δημήτρη Οικονόμου, του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και της διοίκησης του Κτηματολογίου, με θέμα την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στην Αθήνα καθώς και περαιτέρω δράσεις συνεργασίας.

Στη σύσκεψη έγινε αναλυτική παρουσίαση της εξέλιξης της ανάρτησης στον Δήμο Αθηναίων από τον γενικό διευθυντή του Κτηματολογίου Στέφανο Κοτσώλη, με τη συμμετοχή του προέδρου, καθηγητή Δημήτρη Σταθάκη.

Η ανάρτηση ξεκίνησε την 1η Ιουνίου και ολοκληρώνεται την 1η Οκτωβρίου. Για πρώτη φορά όλη η διαδικασία πραγματοποιείται ψηφιακά. Ήδη δύο στους τρεις πολίτες ολοκλήρωσαν τον έλεγχο ψηφιακά και δεν επισκέφθηκαν το Γραφείο Κτηματογράφησης της Αθήνας, στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε τα εξής: «Το Κτηματολόγιο, που ορισμένοι στην Ελλάδα πίστευαν ότι δεν θα τελειώσει ποτέ, στον Δήμο Αθηναίων, τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, είναι πια πράξη. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν 12 έτη, όμως τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια επιτάχυνση και τους τελευταίους μήνες ολοκληρώθηκε η ανάρτηση στον Δήμο Αθηναίων, κατά βάση ηλεκτρονικά, πράγμα που είναι άλλη μια επιτυχία. Το γεγονός ότι η υπόθεση ‘‘Κτηματολόγιο’’ ουσιαστικά κλείνει στον Δήμο Αθηναίων είναι και ένα μήνυμα αισιοδοξίας γενικά για το πώς θα προχωρήσει το Κτηματολόγιο».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ