Αμήχανος ο Ερντογάν με την επίσκεψη Πομπέο: Δεν είμαστε μουσαφήρηδες, αλλά ιδιοκτήτες της Μεσογείου – Θυμήθηκε το “Preveze Sea Victory”

Αμήχανος ο Ερντογάν με την επίσκεψη Πομπέο: Δεν είμαστε μουσαφήρηδες, αλλά ιδιοκτήτες της Μεσογείου – Θυμήθηκε το “Preveze Sea Victory”

Λίγη ώρα μετά τη συνάντηση Δένδια – Πομπέο, ο Ταγίπ Ερντογάν με νέες εμπρηστικές δηλώσεις του ρίχνει λάδι στη φωτιά δείχνοντας την αμηχανία της Άνκυρας στις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ σε Κύπρο και Ελλάδα χωρίς να επισκευθεί… την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η Άγκυρα βρίσκεται στο επίκεντρο της ενεργειακής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι η Τουρκία ήταν ανέκαθεν χώρα της Μεσογείου, ενώ επισήμανε σε προκλητικό τόνο: «Δεν είμαστε μουσαφήρηδες της Μεσογείου, αλλά ιδιοκτήτες της».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι ειπώθηκε στην Κοινή Δήλωση Δένδια – Πομπέο


«Το Preveze Sea Victory είναι ένα από τα πιο υπέροχα σύμβολα της βαθιάς μας ύπαρξης στη Μεσόγειο. Αυτή η γεωγραφία, η οποία ήταν το λίκνο πολλών πολιτισμών σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, έχει επιτύχει ένα κλίμα ειρήνης, ηρεμίας και σταθερότητας που θα διαρκέσει για αιώνες. Αυτή η περίοδος, η οποία αναφέρεται ως οθωμανική ειρήνη στη λογοτεχνία, είναι επίσης η χρυσή εποχή της Μεσογείου όσον αφορά το εμπόριο και την πολιτική. Δυστυχώς, η Μεσόγειος έχει αρχίσει να τη θυμάται, με αστάθεια, συγκρούσεις και τα σώματα των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί τα τελευταία χρόνια. Εκείνοι που κλιμακώνουν την ένταση στη Μεσόγειο είναι και πάλι εκπρόσωποι της ίδιας νοοτροπίας», υποστηρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες και πό το newpost.gr


Σχολιάστε εδώ