Στην Αμερική προσπαθούν να «γκρεμίσουν» τον ρατσισμό…

Στην Αμερική προσπαθούν να «γκρεμίσουν» τον ρατσισμό…

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τη μετονομασία ενός μεταλλίου, επικαλούμενη τις «βαθιά ρατσιστικές πεποιθήσεις» του πρώτου ομώνυμου βραβείου.

Το μετάλλιο «James Gordon Bennett», που απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 1869, πήρε το όνομά του από τον ευεργέτη του τμήματος που προικίστηκε το βραβείο εκείνη την εποχή.

«Τώρα το ετήσιο βραβείο θα φέρει το όνομα του υψηλόβαθμου μέλους της πυροσβεστικής που σκοτώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001», ανακοίνωσε ο Επίτροπος του FDNY Daniel Nigro στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη.

«Το μετάλλιο του ‘‘James Gordon Bennett’’ είχε πάρει το όνομά του για να τιμήσει τους πυροσβέστες που έσωσαν το σπίτι του. Ωστόσο, ο Bennett είχε βαθιά ρατσιστικές πεποιθήσεις και χρησιμοποίησε την εφημερίδα του για να εκφράζει ρητορική μίσους και να υποστηρίζει ανοιχτά τη δουλεία. Αυτές οι απόψεις δεν έχουν θέση σε καμία κοινωνία και πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσουμε να συμπεριλαμβάνουμε το όνομα αυτού του ατόμου και συνεπώς την κληρονομιά του στην ετήσια γιορτή μας», δήλωσε ο Nigrο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: huffingtonpost.gr


Σχολιάστε εδώ