50 δισ. τζίρο θα χάσουν οι επιχειρήσεις το 2020!

50 δισ. τζίρο θα χάσουν οι επιχειρήσεις το 2020!

– Ήδη, το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου χάθηκαν 20 δισ. ευρώ!

Δεν πάμε καθόλου καλά, κύριε πρω­θυπουργέ. Η κατάρρευση της Αγοράς σε ΟΛΑ τα μέτωπα δεν έχει προ­ηγούμενο, καθώς μόνο το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου χάθηκε τζίρος 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Απώλειες είχαν όλοι οι κλάδοι, με το Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επι­σκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσικλετών να έχει την πρωτιά με απώλεια 6 δισ. ευρώ. Ακολουθούν η Μεταποίηση με μείον 3,6 δισ. ευρώ και οι Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης με 2,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Μικρότερες απώλειες είχαν οι Δραστηριότητες Σχετικές με την Αν­θρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα με μείον 48 εκατ., η Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία με μείον 51 εκατ. και η Παρο­χή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού με μείον 596 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων το δεύτερο τρίμηνο του 2020 ήταν συνολικά 58,9 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 25,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019, που ήταν 78,8 δισ. ευρώ.
Τον Ιούλιο ο κύκλος εργασιών του συνόλου των επιχειρήσεων ανήλθε σε 19,8 δισ. ευρώ έναντι 24 δισ. ευρώ τον περσινό Ιούλιο.

«Βόμβα» από την Εθνική

Και να ήταν μόνο αυτό το… τσουνάμι… Έρχεται και ένα πιο βροντερό, με τη συνολική απώλεια του τζίρου το 2020 να ανέρχεται στα 50 δισ. ευρώ, σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας.
Το έλλειμμα ρευστότητας που θα δημιουρ­γήσει η μείωση της ζήτησης θα φτάσει στα 33 δισ. ευρώ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ