Μ. Xριστοδουλάκης: Ο Τσίπρας αντέγραψε το πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ

Μ. Xριστοδουλάκης: Ο Τσίπρας αντέγραψε το πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ

Στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη, μίλησε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την παρουσία των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Θεσσαλονίκη και ειδικότερα του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο κ. Χριστοδουλάκης, για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε καυστικά πως ο λόγος του θύμισε την εποχή πριν γίνει κυβέρνηση. Παράλληλα κατηγόρησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πως αντέγραψε κάποιες από τις προτάσεις που παρουσίασε το Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Χριστοδουλάκης επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αυτη τη στιγμή, εν μέσω της πανδημίας επηρεάζοντας την κοινωνία αλλά και την οικονομία. Για τον λόγο αυτό, η Τρικούπη θεωρεί ιστορικής σημασίας τους Ευρωπαϊκούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μίλησε για το σχέδιο που παρουσίασε η πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη, το λεγόμενο «Νέα Αλλαγή», που όπως είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, είναι απολύτως τεκμηριωμένο και κοστολογημένο για τη σωστή αξιοποίηση των χρημάτων σε βάθος χρόνου.

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Χριστοδουλάκης, τόνισε ότι οι θέσεις της Αθήνας πρέπει να είναι συγκεκριμένες, χωρίς ατζέντα κρυφή. Άλλωστε όπως είπε οι διαφορές μας με την Άγκυρα είναι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και η ΑΟΖ και τίποτα άλλο δεν πρέπει να τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων.

Τέλος, για τον προγραμματισμό του κόμματος το επόμενο διάστημα, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε πώς λόγω της πανδημίας γίνεται ένας επανασχεδιασμός. Έτσι μελετάται το πως μπορεί να γίνει η Συνδιάσκεψη του κόμματος που είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο αναβλήθηκε και πλέον προσανατολίζονται στην ψηφιακή διεξαγωγή του αλλά και την ίδρυση της νεολαίας το επόμενο διάστημα.


Σχολιάστε εδώ