Ευτυχώς που ήταν εκεί ο Παυλόπουλος…

Ευτυχώς που ήταν εκεί ο Παυλόπουλος…

Πραγματικά απορούμε με το γεγονός ότι ένας «διεθνής οργανισμός», όπως τιτλοφορείται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Πτυχές του καθεστώτος των μειονοτήτων κατά την Συνθήκη της Λωζάννης» και φρόντισε στους καλεσμένους να έχει τους εκπροσώπους της πιο αυθεντικής οργάνωσης του τουρκισμού στη Θράκη, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Τούρκων Δυτικής Θράκης».

Δεν υπάρχει προφανώς θέμα με το να καλέσει σε μια τέτοια συζήτηση εκπροσώπους της μειονότητας, που είναι επιβεβλημένο να συμμετέχουν σε αυτήν τη συζήτηση, όχι όμως εκείνους που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Και μάλιστα στην ίδια αυτή εκδήλωση να έχει προσκεκλημένο τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τρόπο μάλιστα που θα μπορούσε να εκτεθεί. Ευτυχώς, τελικά, που συμμετείχε ο κ. Παυλόπουλος, καθώς με τις γνώσεις του αλλά και την εμπειρία του φρόντισε να δώσει πειστικές απαντήσεις σε όλα τα θέματα που επιχείρησαν να εγείρουν.

Ο Παυλόπουλος δήλωσε ότι από τις διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάννης προκύπτει ότι οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης αποτελούν αμιγώς θρησκευτική μειονότητα και επεσήμανε ότι η Ελλάδα σεβάστηκε πλήρως τις διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία, όπως πρόσθεσε, δεν επιδέχεται, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, αναθεώρηση ή τροποποίηση.

Ο κ. Παυλόπουλος έδωσε απαντήσεις, αλλά πάντως αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα το γεγονός ότι δίνεται βήμα και προσφέρεται νομιμοποίηση σε οργανώσεις όπως αυτές, που λειτουργούν υπονομευτικά στην πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας στη Θράκη.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ