Μικρά οικονομικά

Μικρά οικονομικά

♦♦♦ Θαύμα… Μόλις 534 ευρώ τον μήνα, για δύο μήνες, θα δοθούν ως οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών, των δημιουργών, των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και των ξεναγών.

♦♦♦ Υπάρχουν… και οι πολύ κερδισμένοι από τον κορονοϊό. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών πήγαν στα ύψη. Στην παγκόσμια αγορά τα tablets έκαναν ρεκόρ πωλήσεων με 37.500.000 τεμάχια! Οι προβλέψεις για την αγορά προσωπικών υπολογιστών μιλάνε για 425.700.000 νέες συσκευές μέχρι το τέλος του έτους. Στην Ελλάδα οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών αυξήθηκαν κατά 5%. Μεγάλη αύξηση των πωλήσεων σημειώθηκε στα ποντίκια υπολογιστών (38%), στα μικρόφωνα (25%) και στα ακουστικά (21%).

♦♦♦ Ευχάριστα… νέα έχει η Εθνική Τράπεζα: Προβλέπει ότι η ύφεση θα διαμορφωθεί (;) το 2020 στο 7,5%. Να θυμίσουμε ότι η ΕΛΣΤΑΤ την προηγούμενη εβδομάδα έδινε ύφεση 15,2% για το δεύτερο τρίμηνο. Για το τρίτο τρίμηνο οι αναλυτές της Εθνικής αναμένουν ανάκαμψη σε τριμηνιαία βάση κατά 5,4%. Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 10,9%.

♦♦♦ Στο 7,9% ανήλθε η συρρίκνωση της ιαπωνικής οικονομίας το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, καθώς οι επιχειρήσεις ήταν επιφυλακτικές ως προς τις δαπάνες τους λόγω της υψηλής αβεβαιότητας που προκάλεσε ο κορονοϊός.

♦♦♦ Πετάει… το ηλεκτρονικό εμπόριο, που είχε τη μεγαλύτερη αύξηση τις μέρες της πανδημίας. Εδώ και τρεις μήνες η μέση αύξηση ξεπερνάει το 100%, που είναι ένα επιχειρηματικό άλμα πενταετίας. Ο ολοκληρωμένος ψηφιακός μετασχηματισμός, πέρα από το ηλεκτρονικό εμπόριο, περιλαμβάνει: ψηφιακό μάρκετινγκ, ηλεκτρονική τιμολόγηση, εξατομικευμένες ψηφιακές υπηρεσίες στον πελάτη, αναβάθμιση της εμπειρίας των καταναλωτών και αυτοματοποίηση και αναδιοργάνωση διαδικασιών.

♦♦♦ Υπομονή… Μέχρι το τέλος του έτους οι συνταξιούχοι θα… μοιραστούν… αναδρομικά ύψους 1,55 δισ. ευρώ αντί της «13ης σύνταξης», η οποία –όπως φαίνεται– απεβίωσε!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ