Meteor: Ο πύραυλος που κάνει τα Rafale όπλο υπεροχής (video)

Meteor: Ο πύραυλος που κάνει τα Rafale όπλο υπεροχής (video)

H Πολεμική Αεροπορία συζητά με την 15μελή επιτροπή της Γαλλίας, η οποία θα παραμείνει στο ΓΕΑ τουλάχιστον μια εβδομάδα, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόκτησης των αεροσκαφών Rafale και επιχειρεί να κλειδώσει το βασικό όπλο που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά στον ουρανό του Αιγαίου.

Όπως όλα δείχνουν οι προθέσεις της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι να αποκτήσει στους αιθέρες και το πλεονέκτημα της απόστασης. Να “χτυπήσει” πριν ο αντίπαλος μπορέσει να αντιδράσει, τακτική που θα δώσει τεράστιο τακτικό πλεονέκτημα έναντι περίπτωσης προσπάθειας αιφνιδιασμού ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί από απόσταση να προστατεύει ναυτικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δημιουργείται δηλαδή μια επιπλέον ομπρέλα προστασίας, όχι μόνο προς τους αεροπορικούς σχηματισμούς (Comao), αλλά ακόμα και των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, απαγορεύοντας οποιαδήποτε αντίπαλη κίνηση σε ιδιαίτερα μεγάλη ακτίνα.

Το όπλο που τοποθετεί στο τραπέζι η Πολεμική Αεροπορία είναι ο πύραυλος αέρος- αέρος Meteor.

O συγκεκριμένος πύραυλος είναι όπλο αέρος-αέρος μέσης/μεγάλης ακτίνας (BVR) με εμβέλεια που δύναται να ξεπεράσει και τα 100 χιλιόμετρα πλήττοντας τον στόχο του…

Σύμφωνα με πληροφορίες, του Hellasjournal, οι Γάλλοι τόνισαν προς τους Αξιωματικούς με τους οποίους συνομιλούν ότι η εντολή που έχουν από την πολιτική ηγεσία και τον πρόεδρο Μακρόν, είναι το κάθε αεροσκάφος που θα παραδοθεί στους Έλληνες να είναι ότι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία.

Αλλά… μπορεί οι Γάλλοι να δίνουν το πράσινο φως για την αποδέσμευση στην Ελλάδα του Meteor, αλλά επειδή πρόκειται για όπλο συμπαραγωγής μεταξύ έξι χωρών, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ και η Γερμανία, αναμένεται με ενδιαφέρον η εξέλιξη αυτού του αιτήματος.

Βίντεο – φωτο: mbda-systems.com


Σχολιάστε εδώ