Κακοκαιρία «Ιανός»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ηλεία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη – Eκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία – Θα ανακοινωθούν οδηγίες

Κακοκαιρία «Ιανός»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ηλεία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη – Eκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία – Θα ανακοινωθούν οδηγίες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται Ηλεία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ο Νίκος Χαρδαλιάς λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ιανός».

Με σφοδρούς ανέμους 9 έως 10 μποφόρ που προκάλεσε απαγορευτικό απόπλου στο Ιόνιο και έκλεισε την ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης, ο «Ιανός» ξεκίνησε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ελλάδα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται διερυμένη σύσκεψη πραγματοποιείται στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να δοθούν στους φορείς οδηγίες για την αντιμετώπιση των φαινομένων που φέρνει ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Ήδη έχουν τεθεί σε συναγερμό οι αρχές για τον μεσογειακό κυκλώνα που αναμένεται να πλήξει, από το μεσημέρι, αρκετές περιοχές της χώρας, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Αρχικά θα επηρεάσει το νότιο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου.

Ποιοι συμμετέχουν στη σύσκεψη για την κακοκαιρία

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας , ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης και ο Διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού-Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.
Επιπλέον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Αττικής, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου, της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής, της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας και των ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης θα ακολουθήσουν δηλώσεις.


Σχολιάστε εδώ