Μάκη Κουρής: Εκσυγχρονιζόμαστε… Έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) – Μια ταμπελίτσα θα έχει ο καθένας στο στήθος του…

Μάκη Κουρής: Εκσυγχρονιζόμαστε… Έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) – Μια ταμπελίτσα θα έχει ο καθένας στο στήθος του…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Εκσυγχρονιζόμαστε… Έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ). Μια ταμπελίτσα θα έχει ο καθένας στο στήθος του, που θα γράφει τον αριθμό του. Και πατώντας μια δημόσια υπηρεσία ένα κουμπί με τον αριθμό του πολίτη, θα έχει όλο το βιογραφικό του, που θα είναι διαθέσιμο κάθε στιγμή. Ολίγον τι από Όργουελ δεν σας θυμίζει; Φακέλωμα μπροστά στο οποίο… τύφλα να ’χει το περιβόητο «Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων»!

♦ Εμείς; Η σουηδική κυβέρνηση θα διαθέσει επιπλέον 19,7 δισ. κορόνες (2,3 δισ. δολάρια) τον επόμενο χρόνο για να βελτιώσει την περιφερειακή υγειονομική περίθαλψη και την προστασία των ηλικιωμένων.

♦  Σαν πολύ λίγα ακούγονται, κύριε πρωθυπουργέ… Το κόστος της πανδημίας στο σύνολο της οικονομίας εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 35 με 40 δισ. ευρώ.

♦ «Σωστή είναι η προστασία του τουρισμού. Όχι όμως σε βάρος της προστασίας της ζωής. Βλ. λ.χ. νεκρούς γέροντες στη Θεσσαλονίκη… Αφήστε που οι επιχειρηματίες του τουρισμού γκρινιάζουν ήδη, ζητώντας νέα ενισχυτικά οικονομικά μέτρα», καταλήγει σε άρθρο του ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

♦ Το ΔΝΤ χτυπάει το καμπανάκι: Η ανάκαμψη είναι εύθραυστη, τα έκτακτα μέτρα πρέπει να συνεχισθούν. Οι κυβερνήσεις πρέπει να στηρίξουν τις βιώσιμες επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζομένους των μη βιώσιμων επιχειρήσεων.

♦  Άλλη μια απόδειξη του πόσο καλά πάει η οικονομία, με την αγορά να έχει χάσει, λόγω και του κορονοϊού, τα αυγά και τα πασχάλια: Οι ανεξόφλητες οφειλές έχουν φτάσει στα 105,45 δισ. ευρώ. Οι συνολικοί οφειλέτες ανέρχονται σε 3.854.181, από τους οποίους στους 1.740.507 μπορεί να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Να σημειωθεί ότι κατασχέσεις έχουν επιβληθεί σε 1.272.431 οφειλέτες. Το πεντάμηνο το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος ανήλθε σε 2,373 δισ. ευρώ. Τον Μάιο τα ποσά σε αναστολή υπολογίζονταν περίπου σε 1,5 δισ. ευρώ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ