Ο Πολάκης έκανε άνω – κάτω τη ΝΔ! – Θα πέσουν κεφάλια

Ο Πολάκης έκανε άνω – κάτω τη ΝΔ! – Θα πέσουν κεφάλια

– Μήνυμα προς Μητσοτάκη από τους βουλευτές του

Αντιμέτωπος με μια εσωκομματική κρίση, με αρκετά στοιχεία… σαπουνόπερας, βρίσκεται ο Κυρ. Μητσοτάκης με αφορμή την εικόνα διάλυσης που παρουσίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Π. Πολάκη.

Κρίση που προέκυψε σχεδόν από το πουθενά και είναι η πιο σοβαρή που αντιμετωπίζει ο κ. Μητσοτάκης από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. 80 βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, μεταξύ αυτών και σχεδόν σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, ξέχασαν, αδιαφόρησαν ή δεν έκριναν σκόπιμο να προσέλθουν στη Βουλή και να ψηφίσουν.

Ξεκινώντας από ξεχωριστή αφετηρία και με διαφορετικά κίνητρα ο καθένας. Διαφωνούν γενικώς με την άρση της βουλευτικής ασυλίας. Δεν ήθελαν να τεθούν απέναντι στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλησαν με τον τρόπο αυτό να στείλουν… μήνυμα δυσαρέσκειας προς το Μέγαρο Μαξίμου. Όποιος κι αν ήταν ο λόγος για τον καθέναν, το αποτέλεσμα ήταν να μην εγκριθεί το αίτημα για την άρση της ασυλίας και ο κ. Πολάκης δικαίως να θριαμβολογεί υπό τους ήχους του Στ. Καζαντζίδη.

Η υπόθεση, από το βράδυ της Πέμπτης που… ενέσκηψε, προκαλεί απανωτούς τριγμούς στην κυβερνητική παράταξη και έχει εξοργίσει –όπως είναι φυσικό– τον πρωθυπουργό. Πέραν του ότι βγάζει προς τα έξω μια εικόνα «μπάχαλου» για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ήρθε σε μια «λάθος στιγμή», παραμονές της ανόδου του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, όπου στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ θα προβεί σε σημαντικές εξαγγελίες για την οικονομία, αλλά όχι μόνο. Το «αλαλούμ» της Βουλής θα επισκιάσει ως έναν βαθμό την εκδήλωση, ενώ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στα ενδότερα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επικρατεί αναταραχή, καθώς άπαντες ψάχνουν να βρουν απαντήσεις στο «πώς» και το «γιατί» συνέβησαν όσα συνέβησαν. Ορισμένοι μάλιστα βουλευτές ζητούν να αναζητηθούν οι υπαίτιοι για το «μπάχαλο» και «να πέσουν κεφάλια». Φαίνεται να είναι αυτή η λύση που προκρίνεται προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα προς την πλευρά του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Στ. Καλαφάτη, που κατά τον… νόμο είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ωρών η καθαίρεσή του, αλλά η μπάλα ενδεχομένως να πάρει κι άλλους συναρμόδιους. Ο κ. Καλαφάτης τονίζει ότι ενημέρωσε τους βουλευτές (με δύο sms) για την ημέρα και την ώρα της ψηφοφορίας κι εκείνοι δεν ανταποκρίθηκαν.

Οι επικριτές του ωστόσο τον κατηγορούν ότι λόγω της ιδιαιτερότητας που είχε η υπόθεση όφειλε και έπρεπε να μην αρκεστεί στα μηνύματα, αλλά να τηλεφωνήσει ξεχωριστά σε καθέναν βουλευτή και να τους ζητήσει να προσέλθουν στη Βουλή. Και όχι μία φορά, αλλά όσες περισσότερες μπορούσε. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν το έπραξαν τα στελέχη που έχουν τοποθετηθεί στη Βουλή ως «τοποτηρητές» του Μεγάρου Μαξίμου και παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο Κοινοβούλιο.
Αίσθηση από την άλλη προκαλούν οι πληροφορίες ότι πέραν των δέκα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της ψηφοφορίας, αλλά δεν μπήκαν στον κόπο να προσέλθουν στην Ολομέλεια και να ψηφίσουν. Υπάρχει μάλιστα μαρτυρία βουλευτή, σύμφωνα με την οποία δύο – τρεις βουλευτές που βρίσκονταν δίπλα του στην αίθουσα δεν σηκώθηκαν να ψηφίσουν.

Συμπεριφορά που ενισχύει το σενάριο ότι ορισμένοι από τους κυβερνητικούς βουλευτές που απείχαν από την ψηφοφορία θέλησαν με τη στάση τους να στείλουν… μήνυμα δυσαρέσκειας προς την πλευρά του Κυρ. Μητσοτάκη. Για τον ανασχηματισμό που δεν έγινε. Για τους… πασόκους που παίρνουν θέσεις στην κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό. Για το ότι κανείς δεν ασχολείται μαζί τους (σ.σ.: με τους βουλευτές).

Για το ότι τους θυμούνται μόνο για να ψηφίζουν τα νομοσχέδια.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ