Κτηματολόγιο: Οι αντιρρήσεις… ισχύουν

Το υπουργείο Περιβάλλοντος διευκρίνισε ότι οι εκκρεμείς αντιρρήσεις επί των Δασικών Χαρτών ισχύουν και οι πολίτες δεν χρειάζεται να τις επανυποβάλουν και με τη νέα ρύθμιση ενισχύεται αυτή η διαδικασία, διότι δίνεται δικαίωμα στον πολίτη να προβάλει συμπληρωματικούς ισχυρισμούς επί της αντίρρησής του δέκα μέρες πριν από την εξέτασή τους.

Και οι επτά… πήραν παράταση

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Κοζάνης, Πιερίας και Λάρισας, πως παρατείνεται η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων για την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς μέχρι 14 Οκτωβρίου 2020 και για όλες τις άλλες περιοχές μέχρι 22 Οκτωβρίου 2020.

Σαντορινιός ζητάει παράταση για νησιά

Ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός ζητάει από τους αρμόδιους υπουργούς, λόγω έκτακτων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, που ιδιαίτερα επηρέασε τα νησιά, να μεριμνήσουν ώστε να δοθεί παράταση της προθεσμίας (σήμερα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2020) για την αναγνώριση δικαιωμάτων αλλά και τη διόρθωση των πρώτων εγγραφών.

Η Χίος αναζητά λύσεις

Ο Δήμος Χίου ενημέρωσε τους δημότες του ότι παρακολουθεί στενά το θέμα της επίλυσης των προβλημάτων κτηματογράφησης στην περιοχή των Μαστιχοχωρίων. Εξαιτίας της έλλειψης εμπειρίας κατά την κτηματογράφηση, πολλά αγροτεμάχια δεν δηλώθηκαν ή δηλώθηκαν λανθασμένα, ενώ ιδιοκτήτες θεωρούσαν ότι η ιδιοκτησία τους ανήκε σε άλλη περιοχή από αυτή που κτηματογραφήθηκε.

Ταγαράς Δασολόγιο, Οικονόμου Κτηματολόγιο

Ο βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς αντικατέστησε τον Γεράσιμο Θωμά, που μετακόμισε στις Βρυξέλλες, και τοποθετήθηκε υφυπουργός, αλλά αναλαμβάνει τον τομέα του Περιβάλλοντος (και μεταξύ άλλων την αναθεώρηση των Δασικών Χαρτών), ενώ ο Δημήτρης Οικονόμου διατηρεί την αρμοδιότητα της Πολεοδομίας και της Χωροταξίας και μεταξύ αυτών και τον φορέα του Κτηματολογίου.

Αναρτήσεις σε Θεσσαλονίκη και Ηλεία

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκίνησε η δίμηνη ανάρτηση των στοιχείων κτηματογράφησης για όσους διαθέτουν ακίνητη περιουσία σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Δήμοι Χαλκηδόνος, Λαγκαδά, Δέλτα και Ωραιοκάστρου) και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Δήμοι Ήλιδας στον προκαποδιστριακό Δήμο Αμαλιάδος και Πύργου στις προκαποδιστριακές Κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Κολιρίου και Λασταίικων).

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ