Μάκης Κουρής: Ωμή η αλήθεια: Την πάρτη τους κοιτάζουν οι Ευρωπαίοι

Μάκης Κουρής: Ωμή η αλήθεια: Την πάρτη τους κοιτάζουν οι Ευρωπαίοι

-Μας θυμούνται μόνο όταν στηρίζουμε τα συμφέροντά τους…
-Αρκετά έχουμε παίξει τον ρόλο του κορόιδου

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Παρατράβηξε το παραμύθι με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα μας είναι μέλος –και μάλιστα από τα πρώτα– της Ενωμένης Ευρώπης, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Πικρή η αλήθεια για τους ισχυρούς της Ένωσης. Ενδιαφέρονται πρώτα από όλα για τα δικά τους συμφέροντα, για το πώς θα κερδίσουν περισσότερα λεφτά, πώς θα εξασφαλίσουν τα «φιλέτα».

Και κάπου κάπου, όταν δεν επηρεάζονται τα συμφέροντα των χωρών τους, λένε και κανένα «Όχι» για τους τύπους. Με την Ελλάδα να την έχει στήσει στο απόσπασμα ο αλαζονικός τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που έχει το… όνειρο της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. «Δώστε κάτι για να ηρεμήσει ο Σουλτάνος. Δώστε του, ρε Έλληνες, κανένα νησάκι και έχει ο… Αλλάχ, ο Ταγίπ…». Όπως πάτησε και στην Κύπρο και απαιτεί πλέον να είναι συνεταίρος της Μεγαλονήσου, ενώ και πριν από λίγους μήνες έστειλε «μπιλιετάκι» στον γάλλο Πρόεδρο από τη Λιβύη και το παίζει συνεταίρος στα θαλάσσια οικόπεδά της.

Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο Ερντογάν έχει τελικό στόχο τη Βιέννη. Ας το σημειώσει στο «μπλοκάκι» του ο Πρόεδρος της Αυστρίας για τις συσκέψεις των «μεγάλων» της ΕΕ, όταν πίσω από τις κλειστές πόρτες μοιράζονται μεταξύ τους τα «φιλέτα» κάθε είδους… Με πρώτες τις μεγάλες μπίζνες, όπου όλο και κάποιο «δωράκι» παίρνουν για τα γηρατειά τους…

Την πάρτη τους κοιτάζουν και άσε την Ελλάδα να ψάχνει για κανένα αποκούμπι, στην Ευρώπη κυρίως, με τη Γαλλία να συμπλέει μαζί μας λόγω του τουρκολιβυκού μνημονίου, που έχει εξοργίσει τον Πρόεδρό της, τον Μακρόν, και μας στηρίζει ως αντίποινα στον Ερντογάν.

Από κει και πέρα, από λόγια μάς έχουν χορτάσει… Από έργα; Κοιτάζουν αλλού. Εκεί όπου είναι τα συμφέροντά τους… Όπως στην Τουρκία, που έχει κοντά στα 100 εκατομμύρια καταναλωτές. Ενώ στη Γερμανία ζουν, εργάζονται και ψηφίζουν πάνω από 5.000.000 Τούρκοι.

Και οι απειλές είναι ωμές… Δεν υπάρχει μέρα που ο Σουλτάνος να μη… ζητήσει κάποιο «βραχάκι», ένα νησάκι, ένα δυο κοιτάσματα, μεγαλύτερη ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Με τον Αμερικανό, πέρα από κάποιες δηλώσεις του τύπου: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις της Τουρκίας για την έρευνα φυσικών πόρων σε περιοχές όπου η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο», άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Γιατί; Ασφαλώς γιατί ο Ερντογάν το παίζει «ο νταής της γειτονιάς»… Και κάνει κολεγιές με τον γείτονά του, την «Αρκούδα», τον Πούτιν.

Τα σημερινά αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν κότσια…
Σε… συστάσεις περιορίζονται… Δεν θέλουν να στενοχωρήσουν τον Ερντογάν, ο οποίος, για να μην ξεχνάμε, είναι το ίδιο καλούπι με τους προκατόχους του. Ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι. Από «την αυλή του Αλή Πασά» έχουν αποφοιτήσει όλοι.

Ωμή η αλήθεια…

Ξεκάθαρες πρέπει να είναι οι κουβέντες της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας. Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Και πρωτίστως του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Θα λέγαμε και της Φώφης Γεννηματά, ως προέδρου του τρίτου κόμματος, του Κινήματος Αλλαγής.

Τέλος τα «ήξεις αφήξεις».

Η Ελλάδα είναι ο φρουρός, η ασπίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι όποιου επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τα σύνορα της Ενωμένης Ευρώπης.

Το τελεσίγραφο πρέπει να είναι ένα και μόνο: Παραβίαση της κυριαρχίας της Ελλάδας αποτελεί παραβίαση των συνόρων της ΕΕ. Και ο παραβάτης, η Τουρκία, θα έχει πλέον να κάνει με τις Βρυξέλλες. Με την ηγεσία της ΕΕ.

Αυτό το μήνυμα οφείλει να στείλει εδώ και τώρα η Ενωμένη Ευρώπη. Δεν μπορεί η Ελλάδα να παίζει τον… χωροφύλακα. Να είναι ο κακός των 27.

Είναι υποχρέωση της ΕΕ να προστατεύει τα σύνορα των χωρών-μελών της.
Αυτό απαιτεί η πολιτισμένη Ελλάδα, στην οποία η οικουμένη χρωστάει πολλά, πάρα πολλά…
Αλλιώς να αρχίσουμε να ψάχνουμε για άλλες «αγκαλιές», για πραγματικούς φίλους, που την κρίσιμη στιγμή θα είναι παρόντες… Όχι όπως συμβαίνει τώρα, που σφυρίζεις και δεν βλέπεις κανέναν…
Αρκετά έχουμε παίξει τον ρόλο του «κορόιδου»…

Ας ψάξουν αλλού για κορόιδα…
Έρχονται μέρες κρίσιμες…
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ΟΛΑ…
Δεν περισσεύει ούτε λεπτό…

Ο Έβρος απέδειξε ότι μπορούμε να κρατήσουμε κλειστές τις πόρτες…
Από τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι ισχυρές και θα αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα εισβολής… Η φρεγάτα «Λήμνος» έχει προσφέρει τις αποδείξεις…

ΥΓ.: Μπαρούτι μυρίζει τούτη η Κυριακή… Με το ερώτημα να είναι αν θα αντιδράσει ΚΑΙ ΠΩΣ ο τούρκος Σουλτάνος στη σημερινή επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στη Μεγίστη μετά την πρόσκληση του δημάρχου της Γιώργου Σαμψάκου να παραστεί στον εορτασμό της 77ης Επετείου της Απελευθέρωσης του Καστελλόριζου.
Ως γνωστόν, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1943 το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Κουντουριώτης» κατέπλευσε στο λιμάνι και το Καστελλόριζο έγινε το πρώτο κομμάτι ελληνικής γης που απελευθερώθηκε.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ