Αλ. Χαρίτσης: “Εικονική πραγματικότητα ότι η ελληνική κοινωνία να βρίσκεται σε κατάσταση αυτοπεποίθησης”

Αλ. Χαρίτσης: “Εικονική πραγματικότητα ότι η ελληνική κοινωνία να βρίσκεται σε κατάσταση αυτοπεποίθησης”

«Ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα με την ελληνική κοινωνία να βρίσκεται σε κατάσταση αυτοπεποίθησης. Δυστυχώς όμως, οι πολίτες βιώνουν το τελευταίο διάστημα μια εικόνα γενικευμένης ανασφάλειας η οποία επιτείνεται και λόγω των δικών του παρεμβάσεων, σε πολλά επίπεδα, όπως το υγειονομικό, το άνοιγμα των σχολείων και η οικονομία» είπε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, στον Αθήνα 9.84 και την Αθηνά Κορλίρα.

Εξειδικεύοντας την κριτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόνισε πως «το δεύτερο κύμα πανδημίας είναι ήδη εδώ και σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει και με τις παλινωδίες με τις οποίες ο Πρωθυπουργός προχώρησε στο άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας στις αρχές Ιουνίου.»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αλλεπάλληλα πισωγυρίσματα καταλόγισε στη κυβέρνηση ο κ Χαρίτσης και στο άνοιγμα των σχολείων επισημαίνοντας σημαντικά κενά σε δασκάλους, καθηγητές, αλλά και στα μέτρα ατομικής προστασίας

«Τα σχολεία άνοιξαν μετά από νέες κυβερνητικές παλινωδίες στην εκπαίδευση, με τεράστια κενά σε δασκάλους και με τους μαθητές να στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες και με έλλειψη μέτρων προστασίας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία λείπουν 20 χιλιάδες εκπαιδευτικοί»

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΆ

Ο κ Χαρίτσης ανέφερε ότι η αντιπολίτευση περίμενε πειστικές απαντήσεις για το τι έχει τελικά συμφωνηθεί με την τουρκική πλευρά στην περίφημη συνθήκη του Βερολίνου.

«Αρχικά Πρωθυπουργός και κυβέρνηση μίλησαν για έγγραφη συμφωνία, μετά ο κ Γεραπετρίτης έκανε λόγο για γραπτή κατανόηση και καταλήξαμε να ακούσουμε την Κυριακή το Πρωθυπουργό να μιλάει για μια απλή αποτύπωση σε γραπτό κείμενο μιας προφορικής συμφωνίας. Ο ελληνικός λαός και το Κοινοβούλιο έχουν το δικαίωμα και πρέπει να γνωρίζουν ποιά είναι αυτή η συμφωνία και τι συμφωνήθηκε σε αυτές τις μυστικές διαπραγματεύσεις, που αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, σε ένα πλαίσιο εντεινόμενων τουρκικών παραβιάσεων επί 40 ημέρες με το ερευνητικό Ορουτς Ρέις. Δεν βρήκε να πει μια κουβέντα γι αυτό ο κ Μητσοτάκης» σημείωσε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ

Στην επισήμανση ότι ωστόσο δεν εφαρμόστηκε καμία συμφωνία, διότι παραβιάστηκε από την Τουρκία, όπως ανέφερε ο κ Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά τη ΔΕΘ, ο κ Χαρίτσης αντέτεινε ότι « διαψεύδεται απ όλους τους πολιτικούς αρχηγούς Μίλησαν ξεκάθαρα για παντελή έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς του κ Μητσοτάκη στις κλειστές, μεταξύ τους συναντήσεις. Αυτή η εν κρυπτώ συζήτηση δημιουργεί καχυποψία για το τι έχει συμφωνηθεί. Πρέπει να γνωρίζουμε τι έχει γίνει »

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο κ Χαρίτσης δήλωσε ότι «ο Πρωθυπουργός αποσιώπησε το γεγονός, ότι η ελληνική οικονομία βρέθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε ιστορικά χαμηλά. Η ύφεση δεν προέκυψε μόνον με τον κορονοιό, αλλά επιδεινώθηκε και επιταχύνθηκε, εξ αιτίας και των κυβερνητικών επιλογών. Η ύφεση είναι εδώ ήδη από το τέταρτο τρίμηνο του 2019 και το πρώτο τρίμηνο του 2020, δηλαδή πριν από την πανδημία.»

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΙΑ

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Μόρια, έκανε λόγο για ντροπή της Ευρώπης και του Δυτικού πολιτισμού, με μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης, την οποία κάλεσε να μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες σε δομές στην ηπειρωτική χώρα, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

«Ηταν κάτι που φαινόταν και δείχνει το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής. Συνιστά ντροπή για όλη την Ευρώπη και αποτελεί τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης. Παρέλαβε μια δομή με 5.5 χιλιάδες άτομα και την έφτασε στις 20 χιλιάδες. Καλούμε την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σε δομές στην ενδοχώρα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης» κατέληξε ο κ Χαρίτσης.


Σχολιάστε εδώ