Σαλαμίνα και Ανατολική Αττική «πρωταθλητές» του Αυγούστου

Σαλαμίνα και Ανατολική Αττική «πρωταθλητές» του Αυγούστου

– Μάζεψαν τον περισσότερο κόσμο, αλλά δεν μάζεψαν λεφτά…

Μπορεί οι χλιδάτοι προορισμοί να… χαντακώθηκαν το φετινό καλοκαίρι λόγω κορονοϊού, αλλά οι θεωρούμενοι β’ κατηγορίας, εκείνοι που δεν συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας, ήταν εκείνοι που… κέρδισαν το στοίχημα!

Η Σαντορίνη και η Μύκονος ήταν άδειες, όμως γέμισαν η Σαλαμίνα, το Αλεποχώρι, η Λούτσα, η Νέα Μάκρη κ.λπ. Οι προορισμοί εντός Αττικής ή γύρω από αυτή ήταν εκείνοι που… μάζεψαν φέτος τον κόσμο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο, φέτος στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου πέρασαν πάνω από 300.000 κόσμου. Το αδιαχώρητο δημιουργείτο καθημερινά στις πιο γνωστές από τις παραλίες, δηλαδή τη Σαλαμίνα, το Αιάντειο, την Κακή Βίγλα κ.λπ. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής αλλά και των γειτονικών νομών, σε σημείο που κάποιοι καταστηματάρχες μιλούσαν για… ρεκόρ επισκεψιμότητας στα μαγαζιά τους.

Η εξήγηση που δίνουν παράγοντες του τουρισμού είναι πως ο κόσμος απέφυγε τα νησιά επειδή φοβήθηκε το ταξίδι με το πλοίο. Πολλοί άλλοι, που μέχρι τώρα έκαναν διακοπές σε νησιά ή σε πιο μακρινούς προορισμούς, φέτος φοβήθηκαν τα ξενοδοχεία και προτίμησαν τα εξοχικά τους ή τα εξοχικά φίλων τους. Ενδεικτικά, πρόεδρος τουριστικού οργανισμού νησιού του Σαρωνικού είπε πως πολλοί τακτικοί επισκέπτες φέτος δεν πήγαν γιατί του είπαν ότι… προτίμησαν να κοιμηθούν σε δικά τους σεντόνια!

Και βέβαια σημαντικός παράγοντας ήταν και ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Πολλοί έχουν να δουλέψουν από τον περασμένο Μάρτιο που άρχισε το lockdown. Έτσι προτίμησαν φθηνές λύσεις για να πάρουν κάποιες… ανάσες και αυτές δεν ήταν άλλες από την Σαλαμίνα, τη Λούτσα ή τη Νέα Μάκρη.


Σχολιάστε εδώ