«Σκληρό ροκ» από Τσίπρα

«Σκληρό ροκ» από Τσίπρα

-«Να μην πάρει ανάσα από τώρα και στο εξής η κυβέρνηση», η γραμμή της Κουμουνδούρου

Το σύνθημα για «σκληρό ροκ» έναντι της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα αναμένεται να δώσει ο Αλ. Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στη Βουλή στη συζήτηση για την πανδημία.

Μια κυβέρνηση που –όπως επισημαίνει– «κινείται χωρίς πυξίδα και στρατηγική και με πρωτόγνωρη ανικανότητα» και που ως μόνο μέλημά της έχει «την ωραιοποίηση, την απόκρυψη και την πολιτική απάτη».

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει τις ανησυχίες του για τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση της χώρας σε όλους ανεξαιρέτους τους τομείς, ενώ εκτιμά ότι τα χειρότερα έρχονται. Κι όλα αυτά με ευθύνη της κυβέρνησης, αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών της, των παλινωδιών της και των εξαρτήσεών της από οικονομικά και άλλα συμφέροντα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η σκλήρυνση της αντιπολιτευτικής τακτικής αναδεικνύεται μονόδρομος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Να μην πάρουν ανάσα από τώρα και στο εξής», είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την Κουμουνδούρου και καλεί βουλευτές και στελέχη να μην αφήσουν τίποτα από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης να περάσει στα… ψιλά. Να απλώσουν με άλλα λόγια τη βεντάλια της κριτικής από τα πιο σημαντικά ζητήματα μέχρι τα ελάσσονος σημασίας ή τοπικού ενδιαφέροντος θέματα.

Στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει μπει σε πορεία φθοράς και αυτό θα φανεί καθαρά στις πρώτες δημοσκοπήσεις. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η πορεία αυτή δεν θα έχει επιστροφή. «Όσο κι αν προσπαθήσουν τα Μέσα Ενημέρωσης να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, οι πολίτες δεν ξεγελιούνται πλέον», τονίζουν χωρίς να φείδονται αιχμών κατά των ΜΜΕ.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για έναν «πρωτοφανή στρατό αδρά χρηματοδοτούμενων Μέσων Ενημέρωσης» που συμπράττει στην «πολιτική απάτη» της κυβέρνησης. Βασικοί πυλώνες της αντιπολιτευτικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η οικονομία, η πανδημία και τα ελληνοτουρκικά, όπου θεωρούν ότι η κυβέρνηση όχι απλά απέτυχε, αλλά, ακόμα χειρότερα, η πορεία που ακολουθεί είναι καταστροφική. Με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Το βασικό μέλημα του κ. Τσίπρα τους επόμενους μήνες, παράλληλα με τις αλλαγές σε θέσεις-κλειδιά στο κόμμα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να διατυπώσει μια συνεκτική, φιλόδοξη πολιτική πρόταση που θα βρει ευήκοα ώτα στις τάξεις των πολιτών. Απώτερος σκοπός μέσα από τη διαδικασία αυτή είναι να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με συγκεκριμένα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, που διερράγησαν στη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας (2015 – 2019). Ευελπιστεί δε ότι σταδιακά ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει να επωφελείται από τη φθορά της κυβέρνησης, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτό.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ