ΠΑΣΟΚ, 46 χρόνια μετά: Πώς βλέπουν την επόμενη μέρα «3» του «παλιού» ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ, 46 χρόνια μετά: Πώς βλέπουν την επόμενη μέρα «3» του «παλιού» ΠΑΣΟΚ

Να χτίσουμε με νέα υλικά…

«Τον τελευταίο καιρό μετά το ανάθεμα και τον μηδενισμό που οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, τόσο η Δεξιά όσο και η λαϊκίστικη και τυχοδιωκτική Αριστερά, θέλησαν να μας αποδώσουν, αρχίζει σιγά-σιγά να επιστρέφει η ιστορική μνήμη.

Η ιστορία έχει αποτυπώσει με ανεξίτηλο ίχνος το έργο και την προσφορά μας. Οι απλοί άνθρωποι που πίστεψαν στην επαγγελία της 3ης Σεπτέμβρη αλλά και μεγάλο κομμάτι της νέας γενιάς που αρχίζει να ανακαλύπτει το πραγματικό μέγεθος της ιστορικής μας διαδρομής, που αρχίζουν να συ­γκρίνουν τις παλιές καλές μέρες με τις σημερινές στενάχωρες, προβληματίζονται.
Μήπως δεν γίνεται χωρίς Αυτούς όπως θα έλεγε ο ποιητής;
Είμαστε εδώ, παρόντες και μάχιμοι, και κοιτάμε για άλλη μια φορά μπροστά, προσπαθώντας με τις παλιές αξίες να χτίσουμε με νέα υλικά τα καινούρια οράματα».

Κώστας Σκανδαλίδης
Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής

Να ξαναβρεί τις πολιτικές του αξίες…

«Η Φώφη Γεννηματά, πλαισιωμένη με τη νέα γενιά των στελεχών, επωμίζονται το ιστορικό βάρος ανασυγκρότησης της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης. Με βαθιά τη γνώση ότι η δύναμή της έρχεται από το παρελθόν. Ότι η επιτυχία του εγχειρήματος προϋποθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα της Αλλαγής, πρέπει να ξαναβρεί τις πολιτικές του αξίες, να επανακτήσει μια ουσιαστική σχέση με τα νέα κοινωνικά στρώματα, ότι πρέπει να διαμορφώσει σταθερές θέσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων».

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Μέλος του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υπουργός

Όχι με απομιμήσεις…

«Το αίτημα ενός πολιτικού φορέα με τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό. Στη δημιουργία του αποσκοπεί το Κίνημα Αλλαγής και πολύ ευρύτερες δυνάμεις νιώθουν ότι αυτό το κενό πρέπει να καλυφθεί. Αλλά υπάρχει μια θεμελιώδης προϋπόθεση, που είναι η παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου τον Σεπτέμβρη του 1974: τα μεγάλα ιστορικά εγχειρήματα δεν υπηρετούνται από απομιμήσεις, ούτε από γυρολόγους κομματικούς υπαλλήλους. Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναεφευρεθεί μόνο από όσους ξαναπιάσουν, με τους δυναμικούς όρους του σήμερα, με αδιάβλητη πολιτική ηθική, το νήμα της αυθεντικής ιστορικής προοπτικής του τότε…».

Πέτρος Ευθυμίου
Μέλος της πρώτης (ιδρυτικής)
Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβρη του 1974

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ