Μιχ. Φουστέρης: Περήφανοι ως Έλληνες

Μιχ. Φουστέρης: Περήφανοι ως Έλληνες

Του
ΜΙΧΑΛΗ ΦΟΥΣΤΕΡΗ


Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες φλέγονται από την αμετροέπεια του Τραμπ και της αστυνομίας του, με συνεχή κρούσματα βίας, μέχρι κτηνωδίας, εις βάρος αφροαμερικανών, ο Γιάννης με τον Θανάση, τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, όρθωσαν παράστημα και μας έκαναν περήφανους.

Διότι μπορεί πια να κερδίζουν εκατομμύρια, ωστόσο ποτέ δεν λησμόνησαν από πού ξεκίνησαν, την αδικία που κατά καιρούς υπέστησαν και, κυρίως, το ότι πρώτα και πάνω από όλα παραμένουν άνθρωποι.

Μάλιστα η αντίδρασή τους να μη θελήσουν σε πρώτη φάση να αγωνιστούν στα πλέι οφ του ΝΒΑ κινητοποίησε όλη την τεράστια αυτή αθλητική βιομηχανία, που αμέσως συντάχθηκε μαζί τους.

Και μπορεί ο ανένδοτος να μη διήρκεσε πολύ, ωστόσο έστειλε σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι με την κίνησή τους αυτή τα δύο αδέλφια εκπροσώπησαν άξια την Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και γαλούχησε στους κόλπους της αξίες αναλλοίωτες στο πέρασμα των αιώνων. Μας διαφήμισαν με τον πλέον ιδεώδη, όσο και εκκωφαντικό τρόπο. Και παράλληλα με τον τρόπο τους διακήρυξαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ότι ουδείς πρέπει να έχει το ελεύθερο να αφαιρεί μια ζωή στο πνεύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων και ασυδοσίας.

Με κάτι τέτοιες συμπεριφορές, ναι, μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι ως Έλληνες. Πολλά «μπράβο» στα δύο αδέλφια. Στα δύο Ελληνόπουλα – πιο ορθή χρήση του όρου δεν μπορεί να γίνει.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ