Μάκης Κουρής: Oι στιγμές απαιτούν η Ελλάδα μια γροθιά!

Μάκης Κουρής: Oι στιγμές απαιτούν η Ελλάδα μια γροθιά!

Εδώ και τώρα, στο συρτάρι όλες οι διαφορές που χωρίζουν τα κόμματα

-Πρόθυμοι οι… σύμμαχοί μας και εταίροι μας να κάνουν τα χατίρια του Ερντογάν

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Στήνεται σκηνικό που μυρίζει μπαρούτι… Πικρή η αλήθεια για την Ελλάδα, που όπως έχει καταγράψει η Ιστορία και συμβαίνει συνήθως, οι σύμμαχοί μας τη θεωρούν δεδομένη, αφού δεν τους χαλάει χατίρι. Καρμπόν τού χθες αυτό που ζει σήμερα η χώρα μας.

Μαγαζί-γωνία το οικόπεδο. Ακουμπάει σε Δύση και Ανατολή, ακόμη και με τη «μαύρη ήπειρο», την Αφρική, ενώ ακόμη και η Ρωσία φλερτάρει με το Αιγαίο – κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το ότι η Ορθόδοξη Ρωσία δεν έβγαλε άχνα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και μάλιστα αυτό τον καιρό έχει αγάπες με την Τουρκία, ξεχνώντας τις συγγένειες που έχουμε.

Όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι οι κινήσεις και οι δημόσιες δηλώσεις αρχηγών κρατών της ΕΕ όλο και περισσότερο ταυτίζονται με τους αρπακτικούς σχεδιασμούς του τούρκου Σουλτάνου στη γειτονιά μας, με πρώτο στόχο τα νησιά μας και με τελική επιδίωξη να επεκτείνει την κυριαρχία του στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, ακόμη και στην Κρήτη και στο Καστελλόριζο…

Μόνο η Γαλλία του Μακρόν στηρίζει την Ελλάδα μας, με τις σχέσεις των δύο χωρών να έχουν αναθερμανθεί… Και ήδη είναι στα μαχαίρια με τον Σουλτάνο της Τουρκίας.

Το ΝΑΤΟ στις διαταγές του Ερντογάν. Ο γενικός γραμματέας του Γενς Στόλτενμπεργκ έτρεξε την Πέμπτη να εξαγγείλει την έναρξη συζητήσεων σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, χωρίς να έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος άκουσε το νέο από την τηλεόραση.

Μαρτυριάρης ο Στόλτενμπεργκ, που άναψε φωτιά στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Άλλη μια απόδειξη του πόσο έχουμε αφήσει να μας θεωρούν δεδομένους σε ΟΛΑ.

Κοντεύουμε να γίνουμε το μόνιμο κορόιδο της γειτονιάς…
Το «παραπαίδι»… Για όλες τις δουλειές…

Από κοντά και η Ουάσινγκτον του Τραμπ… Δεν χαλάει χατίρι στον Ερντογάν ο αμερικανός Πρόεδρος…
Ό,τι ζητούσε ο τούρκος Πρόεδρος έγινε…

ΟΛΑ στο τραπέζι. Και η Χάγη απλώς θα συναινέσει. Θα βάλει την υπογραφή της. Τόσο καλά όλα για τον Ερντογάν. Δεν έχει αφήσει τυχαία μόνιμα ανοιχτή την πόρτα στην «Αρκούδα», τον Βλαντιμίρ Πούτιν… Άλλο που δεν επιδιώκει να χαλαρώσει τις αγκαλιές του Ταγίπ με τον Τραμπ… Το τουρκικό παζάρι είναι το εργαλείο…

Οι ώρες είναι κρίσιμες για το αύριο της γης που κληρονομήσαμε…
Ούτε λεπτό δεν πρέπει να χαθεί από δω και πέρα.

Ό,τι χωρίζει τους πολιτικούς μας, τα κόμματα, πρέπει να μπει στην ντουλάπα… Τα εσωτερικά μας μπορούν να περιμένουν…

Πάνω από όλα πρέπει να μπει η Ελλάδα. Χθες. Όχι αύριο.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση μια γροθιά…
Να πάνε τη χώρα ψηλά…
Εφιάλτες δεν θα βρουν οι γείτονες…

Κρίσιμο τεστ για τις κινήσεις του Ερντογάν θα είναι η 13η Σεπτεμβρίου, όταν συμπληρώνονται 77 χρόνια από την απελευθέρωση του Καστελλόριζου και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα είναι εκεί.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ