Σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης αύριο στη Βουλή

Σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης αύριο στη Βουλή

-Στο σκαμνί για την πανδημία βάζουν την κυβέρνηση

Εν μέσω… διασταυρούμενων πυρών θα βρεθεί αύριο (Δευτέρα) το απόγευμα στη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης με θέμα την πανδημία, που θα διεξαχθεί μετά από σχετικό αίτημα της Φ. Γεννηματά.

Η ένταση αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο καθώς η κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται σταδιακά, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων είναι σταθερά τριψήφιος. Γεγονός που από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποδίδεται, εν πολλοίς, και στους χειρισμούς της κυβέρνησης από το τέλος της καραντίνας μέχρι και σήμερα. Η ένταση αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο, ενώ λόγω επικαιρότητας (ελληνοτουρκικά) η συζήτηση είναι πιθανό να εξελιχθεί σε σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να υπεραμυνθεί της αποτελεσματικότητας της πολιτικής (στρατηγικής) που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ως προς αυτό θα επικαλεσθεί την καλή από υγειονομικής απόψεως θέση της Ελλάδας ως προς τον κορονοϊό (αριθμό κρουσμάτων, νεκρών κ.ά.). Θα αναφερθεί ακόμη στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό τεστ που διενεργούνται στη χώρα μας αλλά και στην ενίσχυση του συστήματος υγείας. Αν προκληθεί, σημειώνουν στενοί συνεργάτες του, ο κ. Μητσοτάκης θα επικρίνει με έντονο τρόπο τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πρωτίστως δε του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κατηγορήσει συγκεκριμένα τον Αλ. Τσίπρα ότι επενδύει στην καταστροφολογία και ότι καπηλεύεται την πανδημία για να αποκομίσει πολιτικά (κομματικά) οφέλη.

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλογίσει στην κυβέρνηση σωρεία λαθών σε όλα τα επίπεδα, για έλλειψη σχεδίου. Στην πρόσφατη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό Kontra τόνισε ότι «όσα πετύχαμε την περίοδο της καραντίνας με μεγάλο κόπο και τη θυσία του ελληνικού λαού έχουν πάει στράφι λόγω των επιλογών της κυβέρνησης». «Κινδυνεύουμε να βρεθούμε μπροστά σε μια νέα πρωτοφανή υγειονομική κρίση που δεν θα μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί στην κριτική της και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά. Θα αποδώσει στην κυβέρνηση αντιφάσεις και παλινωδίες στην πολιτική της, τονίζοντας ότι το άνοιγμα μετά την καραντίνα έγινε χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική και υπευθυνότητα. Θα στηλιτεύσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιρρίψει στους πολίτες την ευθύνη για τη διασπορά του ιού και την αύξηση των κρουσμάτων.

Περισσότερο αιχμηρός αναμένεται να είναι στην κριτική του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, αφού πέρα από λάθη και παραλείψεις θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι τα μέτρα που έλαβε μετά το πέρας της καραντίνας ήταν για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, των μεγάλων τουριστικών γραφείων και των εφοπλιστών. Εξίσου επικριτικοί με την κυβέρνηση θα είναι στις ομιλίες τους στη Βουλή και οι Γ. Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) και Κυρ. Βελόπουλος (Ελληνική Λύση).

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ