Δίνει το στίγμα της η Εθνική

Δίνει το στίγμα της η Εθνική

– Νέα πρόκληση απόψε με το Κόσοβο

Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε η πρεμιέρα της Εθνικής μας στο Nations League κόντρα στους Σλοβένους. Άλλοι την εγκωμίασαν και υπήρχαν και εκείνοι που τη χαρακτήρισαν αναιμική και άχρωμη. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Είναι αλήθεια ότι στο 0-0 της Λιουμπλιάνας δεν λάμψαμε με το καθηλωτικό μας ποδόσφαιρο. Όμως αρχίζει και γίνεται σαφές ότι η ομάδα αρχίζει να δίνει το στίγμα της.

Νέα παιδιά εισέρχονται στις τάξεις της, συχνά όχι με φοβερές και τρομερές περγαμηνές, αλλά με αυθεντικό ζήλο και διάθεση να παλέψουν για το εθνόσημο. Να καλύψουν τις όποιες αδυναμίες τους με πίστη και αυστηρή πειθαρχία στο πλάνο του προπονητή, προτάσσοντας το «εμείς» από το «εγώ». Και σ’ αυτό το κομμάτι φαίνεται ήδη ότι παίρνουμε υψηλό βαθμό.
Από εκεί και πέρα, προφανώς το παιχνίδι μας χρειάζεται βελτίωση.

Καλύτερη συνεργασία από τη μέση και μπροστά, ορθότερα τελειώματα στην επιθετική δημιουργία και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο ποδόσφαιρο κατοχής, που είναι σαφές ότι θέλει να παρουσιάσει ο ολλανδός εκλέκτορας.

Το βράδυ μας περιμένει μια νέα εκτός έδρας αποστολή, ίσως δυσκολότερη της προηγούμενης. Όχι τόσο γιατί το Κόσοβο υπερτερεί αγωνιστικά της Σλοβενίας, αλλά επειδή ακριβώς δεν μας είναι οικείος ο τρόπος που αγωνίζεται, γεγονός που ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους αν δεν προσέξουμε.

Σε κάθε περίπτωση, η «αγαπημένη όλων των Ελλήνων» δηλώνει έτοιμη και αποφασισμένη για την πρώτη της νίκη στον όμιλο, που θα θέσει γερές βάσεις για τον βασικό μας στόχο, την πρωτιά στο γκρουπ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ