Το εθνικό συμφέρον προέχει…

Το εθνικό συμφέρον προέχει…

Είδαμε με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, καθηγητή Χάρη Παμπούκη, για τα ελληνοτουρκικά και έχουμε μια διαδικαστικού περιεχομένου παρατήρηση.

Διαβλέπουμε μια «μάχη» μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΞ, διπλωματών και εμπειρογνωμόνων και στελεχών της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, από τη μία και καθηγητών από την άλλη για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι σε μια διαπραγμάτευση και διάλογο με την Τουρκία.

Το πρόβλημα με τους καθηγητές δεν είναι άλλο από το ότι δεν έχουν πάντοτε την αίσθηση καθήκοντος που έχει ένας ανώτερος δημόσιος λειτουργός, όπως είναι οι διπλωμάτες και τα στελέχη του ΥΠΕΞ. Οι καθηγητές αντιμετωπίζουν τα ελληνοτουρκικά ως πεδίο εφαρμογής των θεωρητικών γνώσεών τους και των θεωριών που αναπτύσσουν για την επίλυση διαφορών.

Όμως η διαπραγμάτευση για μείζονα εθνικά θέματα χρειάζεται προφανώς τη θεωρητική γνώση των καθηγητών, αλλά κυρίως απαιτεί τη διαπραγμάτευση με βάση και γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι τη, σώνει και καλά, επίλυση μιας διαφοράς…

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: novasports.gr


Σχολιάστε εδώ