Στόλντεμπεργκ: Δεν υπάρχει συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας

Στόλντεμπεργκ: Δεν υπάρχει συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας

Μετά τα όσα υποστήριξε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ περί συμφωνίας για έναρξη διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, την Παρασκευή το μεσημέρι σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία, μόνο συζητήσεις. Είναι περισσότερο τεχνικές συζητήσεις παρά διαπραγματεύσεις» και πως δεν αντικαθιστούν τις προσπάθειες της Γερμανίας για πολιτική διαπραγμάτευση. «Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη, αλλά οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει».

Και ακόμα δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοί μας και το ΝΑΤΟ είναι ένα μέσον για να υπάρξει αποκλιμάκωση αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τις διπλωματικές προσπάθειες που κάνει η Γερμανία»

Πέτσας: «Ο καθένας που κατέχει δημόσιο αξίωμα πρέπει να κινείται με τη σοβαρότητα»  

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε την ενόχληση της ελληνικής πλευράς για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι: «Ο καθένας που κατέχει δημόσιο αξίωμα πρέπει να κινείται με τη σοβαρότητα που επιβάλλει η θέση που κατέχει. Και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ κατέχει μια μεγάλη θέση».

Ο κ. Πέτσας εξηγώντας το τι έχει συμβεί υποστήριξε ότι: «ο κ. Στόλτενμπεργκ κατέθεσε προτάσεις για την αποφυγή ατυχήματος σε τεχνικό επίπεδο. Επομένως αυτό απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως συμφωνία για επανέναρξη διάλογου παραμένει το ζήτημα της έμπρακτης αποκλιμάκωσης από πλευράς Τουρκίας. Επρόκειτο για έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος σε προγραμματισμένη Σύνοδο στην οποία βρισκόταν ο στρατιωτικός υπεύθυνος. Ένα έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος, για το οποίο ζητήθηκε η αντίδραση και οι προτάσεις των πλευρών, δεν είναι κείμενο συναίνεσης για επανέναρξη συζητήσεων ή να έχουν συμφωνήσει Ελλάδα – Τουρκία για επανέναρξη διαλόγου».


Σχολιάστε εδώ