Επιλέγουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα – Tί πρέπει να γίνει για να στερηθούν κάθε επιχείρημα οι άνθρωποι του προξενείου στην Θράκη

Επιλέγουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα – Tί πρέπει να γίνει για να στερηθούν κάθε επιχείρημα οι άνθρωποι του προξενείου στην Θράκη

Ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (YTB) Αμπντουλάχ Ερέν έχει καταγωγή από τη Θράκη, όπου γεννήθηκε ο πατέρας του Χαλίτ Ερέν, κορυφαίος παράγο­ντας διαμόρφωσης της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη.

Ο Ερέν ο νεότερος πήρε τη σκυτάλη από τις αναφορές Ερ­ντογάν και άρχισε και ο ίδιος να προβάλλει τα «αιτήματα» των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης», καθώς με γραπτή δήλωσή του επισημαίνει ότι οι «‘‘Τούρκοι της Δυτικής Θράκης’’ δεν θα υποκύψουν στις συστηματικές καταπιέσεις της Ελλάδας» και πως «η Τουρκία θα υπερασπιστεί πάντοτε τα δικαιώματα και το δίκαιο των ομογενών της».

Και στη δήλωση Ερέν, όπως και σε άλλες αναφορές τούρκων αξιωματούχων, σημείο αιχμής είναι το εκπαιδευτικό και η εκλογή μουφτήδων. Το θέμα των σχολείων είναι κρίσιμο γιατί το τουρκικό παρακράτος νιώθει να φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια του όταν τα παιδιά της μειονότητας στρέφονται στο ελληνικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, γυρνώντας την πλάτη στο αναχρονιστικό σύστημα της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα προκειμένου να υπονομευθεί η δημόσια εκπαίδευση. Όμως θα πρέπει να γίνουν βήματα μπροστά. Η διδασκαλία της τουρκικής ως γλώσσας επιλογής είναι αναγκαία να καθιερωθεί στις μειονοτικές περιοχές. Για να στερηθούν κάθε επιχείρημα οι άνθρωποι του προξενείου, που προσπαθούν να διατηρήσουν το γκέτο της μειονοτικής εκπαίδευσης.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: trt.net.tr


Σχολιάστε εδώ