Τι άλλο θα ακούσουμε… Ρω και Στρογγύλη δεν ανήκουν στην Ελλάδα αλλά στην… Τουρκία!

Τι άλλο θα ακούσουμε… Ρω και Στρογγύλη δεν ανήκουν στην Ελλάδα αλλά στην… Τουρκία!

O άνθρωπος που προώθησε τη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο ναύαρχος ε.α. Τσιχάτ Γιαϊτσί, ανακαλύπτει όλο και νέες θεωρίες. Έτσι, τώρα ανακάλυψε ότι το Καστελλόριζο δεν έχει θαλάσσιες ζώνες για έναν ακόμη λόγο: Τα νησιά από τα οποία περιβάλλεται, Ρω και Στρογγύλη, δεν ανήκουν στην Ελλάδα αλλά στην… Τουρκία.

Και η θεωρία του λέει ότι με τη Συνθήκη τη Λωζάννης μεταφέρθηκε στην Ιταλία μόνο το Καστελλόριζο και επομένως δεν θα μπορούσε να μεταφέρει στην Ελλάδα, με τη Συνθήκη των Παρισίων, περισσότερα από όσα κατείχε.

Η θεωρία είναι έωλη, καθώς υπάρχει η αναφορά σε παρακείμενες νησίδες, αλλά επειδή έτσι ξεκινούν συνήθως οι Τούρκοι, προβλέπουμε ότι μετά τα Ίμια και τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο προσπαθούν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους ανακαλύπτοντας «γκρίζες ζώνες» και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγχρόνως πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον «παράνομο» εξοπλισμό 23 ελληνικών νησιών, όπου μάλιστα καταμετρώνται και όσα ξένα πολεμικά σκάφη προσεγγίζουν τα νησιά αυτά. Και μαζί ακολουθεί και η αντίστοιχη θεωρία για τις «γκρίζες ζώνες» των 152 νησιών και νησίδων στο Αιγαίο, καθώς σύμφωνα με τη θεωρία αυτή δόθηκαν… ονομαστικά στην Ελλάδα μόνο 14 νησιά…

Οι Αλβανοί άρχισαν να τρίβουν τα χέρια τους, θεωρώντας ότι με τη στήριξη και τεχνογνωσία της Τουρκίας θα μπορέσουν να επωφεληθούν από το προηγούμενο που δημιουργούν οι ελληνικές υποχωρήσεις στις συμφωνίες οριοθέτησης με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: flash.gr


Σχολιάστε εδώ