Εξοπλιστικά: Ενδιαφέρον της Αθήνας για Rafale – Τι συζήτησαν επί 20 λεπτά στο τηλέφωνο Ν. Παναγιωτόπουλος – Φ. Παρλί

Εξοπλιστικά: Ενδιαφέρον της Αθήνας για Rafale – Τι συζήτησαν επί 20 λεπτά στο τηλέφωνο Ν. Παναγιωτόπουλος – Φ. Παρλί

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Γαλλίδα ομόλογό του, Φλοράνς Παρλί, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η κοινή βούληση Αθήνας και Παρισιού να ενισχυθεί η ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία.

Η επικοινωνία Παναγιωτόπουλου-Παρλί κράτησε περίπου 20 λεπτά και κατά κύριο λόγο αφορούσε τα τρέχοντα εξοπλιστικά προγράμματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από το ενδεχόμενο αγοράς από την Ελλάδα μαχητικών Rafale από τη Γαλλία, οι δύο ΥΠΕΘΑ συζήτησαν και για τη σύμβαση υποστήριξης των μαχητικών αεροσκαφών Mirage με ανταλλακτικά, τον εκσυγχρονισμό των πυραύλων Exocet , αλλά και τους πυραύλους μακρού πλήγματος Scalp.

Παράλληλα, ο Ν. Παναγιωτόπουλος εξήγησε στην Γαλλίδα υπουργό την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο με τις τουρκικές προκλήσεις.

Στην έντυπη έκδοση του «Π» αναφέραμε πω καθίσταται μονόδρομος για τη χώρα μας η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό το βάρος των εντεινόμενων τουρκικών απειλών και προκλήσεων τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ενίσχυση που θα αφορά τόσο την προμήθεια πολεμικού εξοπλισμού όσο και την πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού που θα στηρίξει το δύσκολο (επίπονο) έργο των ανδρών των Ενό­πλων Δυνάμεων, πρωτίστως δε της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, δεν φαίνεται να συζητιέται προς το παρόν η ένταξη της γαλλικής νέας φρεγάτας, όπως η Belh@rra, διότι αυτό που “καίει” το υπουργείο Άμυνας είναι να ενσωματωθεί το πολεμικό αεροσκάφος Rafale, καθώς θα παραχωρηθεί άμεσα από τη Γαλλία, και διότι θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη υπεροχή στον “αέρα”…


Σχολιάστε εδώ