Ο αποκαλυπτικός χάρτης των NAVTEX του Oruc Reis μας δείχνει τη στρατηγική της Τουρκίας – Με αντι-NAVTEX απάντησε Ελλάδα

Ο αποκαλυπτικός χάρτης των NAVTEX του Oruc Reis μας δείχνει τη στρατηγική της Τουρκίας – Με αντι-NAVTEX απάντησε Ελλάδα

Ο χάρτης που αποτυπώνει τις περιοχές που οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει με τις τρεις NAVTEX τους από τις 10 Αυγούστου και μετά για το Oruc Reis είναι άκρως αποκαλυπτικός!

Τι μας δείχνει ο χάρτης

Πρώτα απ΄ όλα ότι η Τουρκία παρά τη “φασαρία”, τις εθνικιστικές κορώνες στις διάφορες θυμωμένες δηλώσεις αλλά και τον “εκνευρισμό” που δείχνει, σέβεται στο ακέραιο όσα η Ελλάδα συμφώνησε με την Αίγυπτο!

Δεν έχει παραβιάσει ούτε …μέτρο τον 28ο μεσημβρινό και είναι προφανές ότι “φωνάζει” πως η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου καθόλου δεν την έχει πρβληματίσει.

Φαίνεται πως θέλει και η Άγκυρα να συζητήσει στη βάση όσων η Ελλάδα έσπευσε να συζητήσει και να συμφωνήσει με την Αίγυπτο.

Το Καστελόριζο έχει μείνει εκτός της συμφωνίας μας με την Αίγυπτο και νησιά μας όπως η Ρόδος και η Κρήτη προβλέπεται να ΄χουν μειωμένη επήρεια!

Η στρατηγική της Τουρκίας είναι εμφανής…

Άμεση ήταν η ελληνική απάντηση στη νέα πρόκληση της Άγκυρας όπου με νέα navtex παρατείνεται η παραμονή του Oruc Reis στα νότια του Καστελλόριζου.

Ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης εξέδωσε αντι-NAVTEX  και τονίζεται ότι είναι άκυρη η τουρκική NAVTEX, έχει εκδοθεί από μη εξουσιοδοτημένη υπηρεσία και η τουρκική δραστηριότητα είναι παράνομη καθόσον αφορά σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

H τουρκική NAVTEX αφορά μία περιοχή η οποία εφάπτεται, προς Βορρά, με την αμέσως προηγούμενη, άρα και εγγύτερα προς το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλορίζου και τη Ρόδο. 

Με πληροφορίες και από το militaire.gr


Σχολιάστε εδώ