Δεν ήταν, απλώς, μία νίκη… επί της Μπεσίκτας!

Δεν ήταν, απλώς, μία νίκη… επί της Μπεσίκτας!

Του
ΜΙΧΑΛΗ ΦΟΥΣΤΕΡΗ


Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας δεν αποτελεί απλώς ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα – και προσοχή, δεν το μπερδεύουμε καθόλου με τα πολιτικά, αυτά είναι για άλλους. Ήταν τέτοια η εμφάνιση των Θεσσαλονικέων, πειστική μέχρι ισοπεδωτική κατά διαστήματα, που και οπαδός τους να μην είσαι το χάρηκες από καρδιάς για την επικράτησή τους.

Ειδικά για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή τους, που βίωσαν την απόλυτη απαξίωση τους τελευταίους μήνες, η αναμέτρησή τους στην άδεια Τούμπα το βράδυ της Τρίτης με τους σταθερά υπολογίσιμους τούρκους αντιπάλους τους έμοιαζε με αγώνα δίχως αύριο κι ας πρόκειται για το ξεκίνημα της χρονιάς ακόμη. Και οικονομικά και αγωνιστικά και… εγωιστικά, με κάθε τρόπο έπρεπε να ξορκίσουν τους δαίμονές τους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, και να επιβιώσουν. Και τα κατάφεραν περίφημα.

Και από την άλλη είναι και το ελληνικό ποδόσφαιρο, που μετά τα φετινά στραπάτσα ανέπνευσε βαθιά. Οφείλουμε να το καταλάβουμε πως ειδικά όταν οι ομάδες μας μετράνε δυνάμεις με έτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους τα οπαδικά γυαλιά πρέπει να βγαίνουν πάραυτα και να μπαίνουν βαθιά στο συρτάρι. Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε επίπεδο και να ελπίσουμε βάσιμα σε καλύτερες ημέρες και μεγαλύτερες επιτυχίες. Όταν όλοι τα βράδια μεσοβδόμαδα θα είμαστε Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Άρης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ