Ένας παράξενος τελικός κυπέλλου… Ολυμπιακός και ΑΕΚ διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο

Ένας παράξενος τελικός κυπέλλου… Ολυμπιακός και ΑΕΚ διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο

– Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες!

Aν και παραδοσιακά πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ματς της χρονιάς, στη διάρκεια του οποίου διακυβεύεται ένας τίτλος, εντούτοις φέτος ο τελικός του κυπέλλου διεξάγεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες και μάλλον με ελάχιστο ενδιαφέρον.

Ολυ­μπιακός και ΑΕΚ, με ισχνή προετοιμασία στα πόδια των ποδοσφαιριστών τους, διεκδικούν απόψε στο άδειο Ολυ­μπιακό Στάδιο το βαρύτιμο τρόπαιο, σ’ έναν αγώνα που υπό άλλες προϋποθέσεις θα τον περιμέναμε με γνήσια, ποδοσφαιρική λαχτάρα και πλέον δυστυχώς φτάνει να θυμίζει παιχνίδι… σούπερ καπ ή κάτι παρόμοιο.

Σε κάθε περίπτωση, Πέδρο Μαρτίνς και Μάσιμο Καρέρα έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν προκειμένου οι ομάδες τους σήμερα να εμφανιστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπρέπεια και ανταγωνιστικότητα. Διότι εκτός των όποιων απουσιών, δεν τους επιτράπηκε και να χρησιμοποιήσουν τα μεταγραφικά τους αποκτήματα, γεγονός που κάπου τους έδεσε τα χέρια. Όπως και να ‘χει, οι δύο αντίπαλοι μετρούν αρκετές απώλειες. Τσιμίκας, Ομάρ, Γκιγιέρμε (μεταγραφή), Χριστοδουλόπουλος, Σα (τραυματίας), Σεμέδο, Τζολάκης (λόγω κορονοϊού) από τον Ολυμπιακό, Μπάρκας, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης (μεταγραφή), Σιμάνσκι (τραυματίας), Αραούχο, Βράνιες, Χουλτ (εκτός ρόστερ) και Γαλανόπουλος (ανέτοιμος) από την «Ένωση».

Φυσικά ο στόχος δεν παύει να είναι υψηλός και άρα, έστω κι έτσι, η λογική λέει πως οι δύο φιναλίστ θα παλέψουν για να προσθέσουν μία ακόμη κούπα στη συλλογή τους. Όσο για την τηλεοπτική μετάδοση της αναμέτρησης, στις 9 το βράδυ απευθείας από την συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote και δύο ώρες αργότερα από το EPT Sports σε μαγνητοσκόπηση.

Ο Φέλιξ Μπριχ διαιτητής της αναμέτρησης

Ο 45χρονος γερμανός διαιτητής Φέλιξ Μπριχ, που θα διαιτητεύσει τον αποψινό τελικό κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, θεωρείται από τους κορυφαίους στην Ευρώπη και μάλιστα φέρει το σήμα της FIFA από το 2007. Στην καριέρα του έχει σφυρίξει 285 αγώνες στην Μπουντεσλίγκα, 58 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 8 στο Γιουρόπα Λιγκ. Σε ό,τι αφορά την επαφή του με την Ελλάδα, έχει βρεθεί δύο φορές στον δρόμο του Παναθηναϊκού (Παναθηναϊκός-Ρέιντζερς [1-1] το 2008 και Παναθηναϊκός-Ατλέτικο Μαδρίτης [2-3] το 2009) και από μία σε αυτόν του Ολυμπιακού (Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν [1-4] το 2013), του ΠΑΟΚ (ΠΑΟΚ-Μπενφίκα [1-4] το 2018) και της Εθνικής (Βέλγιο-Ελλάδα [1-1] το 2017).

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ