LIVE: Η Βουλή κυρώνει τις ΑΟΖ – θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ;

LIVE: Η Βουλή κυρώνει τις ΑΟΖ – θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ;

Συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί η ολομέλεια της βουλής για να κυρώσει τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για την ΑΟΖ.

Η σημερινή συζήτηση στη βουλή θα είναι και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια εφ’ όλης της ύλης παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο του συνόλου των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι αναμένεται και αυτοί όπως και ο κ. Μητσοτάκης να λάβουν το λόγο.

Η κύρωση της Συμφωνίας με την Ιταλία έχει ευρύτερη συναίνεση. Εκτός της κυβέρνησης στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της βουλής, την ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.
Αντίστοιχα τη Συμφωνία με την Αίγυπτο την ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε με «παρών».

Τις δύο συμφωνίες καταψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ επιφυλάχθηκε για να ξεκαθαρίσει την τελική της στάση στην ολομέλεια της βουλής η «Ελληνική Λύση».

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ που προανήγγειλε ο Δένδιας την περασμένη Δευτέρα.

Ο λόγος μία αποστροφή του Νίκου Δένδια τη Δευτέρα στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της βουλής  στις επισημάνσεις της αντιπολίτευσης για την απουσία ρητής αναφοράς στην επέκταση των χωρικών υδάτων στη συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ και έδωσε τροφή για το παραπάνω σενάριο.

«Θα έχετε σύντομα σαφή κυβερνητική τοποθέτηση επ’ αυτού».


Σχολιάστε εδώ