Γ. Καββαθάς: Μακιγιάρουν το πρόγραμμα «Συν-Εργασία»

Γ. Καββαθάς: Μακιγιάρουν το πρόγραμμα «Συν-Εργασία»

«Το πρόγραμμα έχει απαξιωθεί. Το μακιγιάρισαν πολλές φορές, αλλά δεν αρκεί. Η επιδότηση έπρεπε να δοθεί στην αρχή και τίποτε δεν μπορεί να αναπληρώσει τη μείωση του τζίρου που θα υποστούν τα καταστήματα στην εστίαση, όταν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου το κάνουν μετά τις 10.00 το βράδυ» αναφέρει ο Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Και τονίζει: «Πρέπει να επιδοτηθεί το 100% των εισφορών, αλλά σε όλες τις επιχειρήσεις κι όχι μόνο σε όσες πληρούν τα κριτήρια για να ενταχθούν στη «Συν-Εργασία», που έχει αποτύχει. Εάν το έκαναν από την αρχή, το Δημόσιο θα είχε μεγαλύτερες οικονομίες και θα του κόστιζε λιγότερο ακόμη και από την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ που καλύπτει για τις συμβάσεις σε καθεστώς αναστολής.
Η χώρα στο επίπεδο της οικονομίας κυβερνιέται με δελτία Τύπου και με νομοθετικές αλλαγές που διορθώνουν τις προηγούμενες αλλά με μεγάλη καθυστέρηση. Αφήστε που πολλά πράγματα ακόμη κι όταν τους τα εντοπίζουμε δεν τα διορθώνουν.
Θα σας δώσω ένα πρόσφατο παράδειγμα. Ενώ το υπουργείο Εργασίας έχει δεσμευτεί ότι θα μειώσει τα απαιτούμενα ημερομίσθια για το επίδομα ανεργίας στα 50, από τα 100 που είναι σήμερα, στην πράξη ο ΟΑΕΔ δεν το εφαρμόζει για τους εποχικά εργαζόμενους γιατί δεν έχει νομοθετηθεί. Μου το καταγγέλλουν επιχειρήσεις-μέλη μας από τη Ρόδο. Αλλά δεν είναι μόνο τα προβλήματα με τους εργαζόμενους. Υπάρχουν εμπόδια με τη δανειοδότηση από τις τράπεζες. Αν δεν έχουμε εξοφλήσει τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές υποχρεώσεις, δεν μπορούμε να πάρουμε ενημερότητα κι άρα η τράπεζα δεν εγκρίνει τις αιτήσεις» καταλήγει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ