Τραμπ εναντίον Goodyear!

Τραμπ εναντίον Goodyear!

Ο Τραμπ καλούσε, την εβδομάδα που μας πέρασε, τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν τα ελαστικά αυτοκινήτων Goodyear, μετά την καταγγελία υπαλλήλου της εταιρείας ότι υπάρχει εσωτερικός κανονισμός που ορίζει πως είναι «απαράδεκτο» οι εργαζόμενοι να φορούν ρούχα ή αξεσουάρ με το σλόγκαν της εκστρατείας του ρεπουμπλικάνου Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού κόμματος στις ΗΠΑ.

«Μην αγοράζετε λάστιχα Goodyear», «διέταξε» μέσω Twitter ο αρχηγός του κράτους. Η αιτία της αγανάκτησής του; «Απαγόρευσαν τα καπελάκια MAGA», συνέχισε, αναφερόμενος στο ακρώνυμο της έκφρασης «Make America Great Again» («Ας ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της»), που είναι το σύνθημα της εκστρατείας για την επανεκλογή του μεγιστάνα στον Λευκό Οίκο.

«Θα ήμουν πολύ ευγνώμων προς όποιον δεν θέλει να αγοράζει πια ελαστικά της Goodyear», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Εξήγησε ότι κάτι «δεν πάει καλά» με τη διεύθυνσή της, ότι αποφάσισε να «παίξει πολιτικό παιγνίδι» σε βάρος του και δεν είναι «ικανοποιημένος» γι’ αυτό.

«Και τα ελαστικά του προεδρικού αυτοκινήτου, που είναι μάρκας Goodyear;», τον ρώτησε δημοσιογράφος. «Θα ήθελα να τα αλλάξω (…) Θα δούμε τι θα γίνει. Πολύς κόσμος δεν θέλει πλέον να αγοράζει προϊόντα της Goodyear, αλλά ελαστικά των ανταγωνιστών της, τα οποία είναι κατασκευασμένα στις ΗΠΑ», είπε. Αντιδρώντας στην επίθεση του Τραμπ στην εταιρεία που έχει έδρα το Οχάιο, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την Προεδρία Τζο Μπάιντεν ανέφερε σε ανακοίνωση που διένειμε η εκστρατεία του ότι «η Goodyear απασχολεί εκατοντάδες αμερικανούς εργαζομένους», μολαταύτα «για τον Πρόεδρο Τραμπ, αυτοί οι εργαζόμενοι και οι δουλειές τους δεν είναι πηγή υπερηφάνειας αλλά παράπλευρα θύματα της μικροπρεπούς πολιτικής επίθεσης που αποφάσισε να εξαπολύσει».

Βλέποντας την επερχόμενη εκλογική ήττα του, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα θεμιτά και αθέμιτα για να τη σταματήσει.

Και να σκεφτούμε ότι αυτός ηγείται της υπερδύναμης των ΗΠΑ, που κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης Προεδρίας του κυριολεκτικά διέσυρε με τις αλλοπρόσαλλές αποφάσεις του.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ