Τους χορεύει στο ταψί ο Ερντογάν και δεν τολμάνε ΗΠΑ και ΕΕ να του τραβήξουν το αυτί

Τους χορεύει στο ταψί ο Ερντογάν και δεν τολμάνε ΗΠΑ και ΕΕ να του τραβήξουν το αυτί

Γράφει ο «Ριζοσπάστης» στην πρώτη σελίδα: «ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν μπορούν να προστατεύσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ειρήνη στην περιοχή».

Δεν είναι ότι δεν μπορούν, αγαπητέ «Ριζοσπάστη», να προστατεύσουν την κυριαρχία των χωρών – πιστών συμμάχων τους, της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι ότι δεν θέλουν να στενοχωρήσουν τον δικό τους άνθρωπο, τον Σουλτάνο, γιατί δεν είναι από κείνους που λένε «Συ κύριε», ό,τι πει η Ουάσινγκτον. Άλλωστε έχει δείξει ότι είναι και άλλου… πορτοκαλιές, π.χ. η Ρωσία, με την οποία έχει αγάπες με τον Πούτιν και δεν το κρύβει. Και μέχρι τώρα στο Αιγαίο και γενικά σε όλη την καυτή περιοχή λειτουργεί ως αφεντικό. Πρόσφατη απόδειξη το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο, που τους έπιασε όλους, Αμερικανούς και Ευρωπαίους στον ύπνο.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, με τις πλάτες της Αμερικής έγινε… «συνεταίρος» στην Κύπρο και στο Αιγαίο, με την υποχωρητικότητα κυβερνήσεων (Σημίτη) φτάσαμε να είναι τα Ίμια… αμφισβητούμενη περιοχή. Και τώρα ξανά στην ίδια ρότα κινείται ο γείτονας. Η μετατροπή της Αγιας-Σοφιάς δεν είναι ξεκομμένη από τους σχεδιασμούς του… Τα θέλει ΟΛΑ δικά του, με Αμερική και Ευρώπη να μην τολμούν να του τραβήξουν το αυτί, αντίθετα του κάνουν πλάτες…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ