Μάκης Κουρής: Δεν θα καλοπεράσει στο Αιγαίο ο Ερντογάν

Μάκης Κουρής: Δεν θα καλοπεράσει στο Αιγαίο ο Ερντογάν

Το πρώτο μήνυμα το πήρε από τη φρεγάτα μας «Λήμνο», που έστειλε στο καρνάγιο το… καμάρι του, τη φρεγάτα «Kemal Reis»

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

-Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κων. Φλώρος, δεν πήγε χωρίς λόγο με στολή στο ΚΥΣΕΑ

Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή ο χαρακτηρισμός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, της οποίας ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λειτουργεί ως «παιδική χαρά». Αντίθετα, δεν περνάει μέρα, ούτε καν ώρα, που να μην το αποδεικνύει.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση, με αποκορύφωμα το «άδειασμα» από τον πρωθυπουργό του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρου Διακόπουλου, πρώην αντιναύαρχου που πριν από λίγο καιρό είχε προσλάβει, γιατί είπε το αυτονόητο σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «ναι, έχει κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, για να μην κοροϊδευόμαστε».

Και το είπε ωμά: «Έχει απλώσει 1 καλώδιο, όχι 2. Μαρκάρει την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ». Πιο απλά δεν μπορούσε να το πει ο άνθρωπος, χτυπώντας την καμπάνα, ξεσκεπάζοντας στην παγκόσμια σκηνή την παράνομη δράση του στο ελληνικό «χωράφι» για να αρπάξει τον θησαυρό του. Που δεν είναι η μόνη…

Την αρπακτικότητά του δεν την κρύβει ο τούρκος Σουλτάνος, την έχει κάνει σημαία… Στέλνοντας συνεχώς τελεσίγραφα, με πιο πρόσφατο την αποκαθήλωση όλων των πινακίδων που αναγράφεται η ένδειξη «Μουσείο» για την Αγια-Σοφιά, λίκνο της Ορθοδοξίας, και τη μετατροπή της σε τζαμί. Όραμά του η… επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τις… ευλογίες της Γερμανίας της Μέρκελ. Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να σφυρίζει αδιάφορα, παραπέμποντας τη συζήτηση της ελληνικής προσφυγής στο τέλος Σεπτέμβριου, αποφεύγοντας να τραβήξει το αυτί του Σουλτάνου, γιατί τους δίνει «δουλειές», και με τον Αμερικάνο, τον Τραμπ (πού κατάντησαν οι ΗΠΑ), να του κλείνει το μάτι…

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι… σύμμαχοι και οι… φίλοι εταίροι μας σφυρίζουν για τους τύπους.
Δεν το είπε τυχαία ο Διονύσιος Σολωμός στον εθνικό μας ύμνο:

«Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί». 

Δύσκολες, καυτές είναι οι ώρες, οι μέρες που τούτη η ζηλευτή περιοχή του πλανήτη είναι και πάλι στον στόχο των αρπακτικών, με πρώτο τον Τούρκο. Έχει ήδη πληρώσει ακριβά την αρπακτικότητά του.
Δεν θα βρει ανοιχτές πόρτες. Γεύση πήρε πριν από λίγους μήνες στον Έβρο…

Στη νέα απόπειρα που επιχειρεί ο Ερντογάν, απλώνοντας τα δίχτυα του «τουρκολιβυκού συμφώνου» στο Αιγαίο, όρθωσε απέναντί του τη Γαλλία του Μακρόν, ο οποίος δεν πρόκειται να του χαρισθεί. Και η Άγκυρα έχει πάρει το τελεσίγραφο… Ήδη ο γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει δημόσια διακηρύξει ότι σε όλα τα μέτωπα είναι με την Ελλάδα. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Το «Μολών λαβέ» είναι μόνιμα πάνω στο τραπέζι.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποφασισμένες για ΟΛΑ.

Είναι μια γροθιά…
Αυτό το μήνυμα μετέφερε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τη στολή εκστρατείας στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, όπου θέμα ήταν η εισβολή του τουρκικού «Oruc Reis» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Έστω και αν σε κάποιους υπουργούς, ίσως και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, να μην άρεσε η παρέμβαση αυτή…

Είχε το μήνυμά της η στολή… Το υπέρτατο καθήκον για την πατρίδα…
Ήταν μήνυμα από όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεών μας (ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ) ότι όλοι είμαστε μια γροθιά απέναντι στον εχθρό.

Παρόντες στο προσκλητήριο.
Όλοι «εφ’ όπλου λόγχη» για την προστασία της πατρίδας.
Κανένας απών…

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων τιμά τον όρκο που έχει δώσει…
Και αυτό το κατέστησε απόλυτα σαφές στην ηγεσία της χώρας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ήδη πολύ πικρή γεύση τού τι σημαίνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πήρε η Άγκυρα από τη φρεγάτα μας «Λήμνο» με κυβερνήτη τον αντιπλοίαρχο Γιάννη Σαλιάρη, που έστειλε στο καρνάγιο το… καμάρι της Τουρκίας, τη φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις».

Ήταν το μήνυμα στον Ερντογάν, που η οικονομία του καταρρέει και με τις έρευνες στο Αιγαίο, ακόμη και με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα στους καφενέδες της Τουρκίας, ότι είναι το αφεντικό της περιοχής…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ