Κτηματολόγιο: 130 μέρες έμειναν για τις εκκρεμότητες

Κτηματολόγιο: 130 μέρες έμειναν για τις εκκρεμότητες

Προτελευταία Κυριακή του καλοκαιριού και θα προσπαθήσουμε να είμαστε χρηστικοί και χρήσιμοι στους αναγνώστες μας, κάνοντας μια σύνοψη για το τι μέλλει γενέσθαι το φθινόπωρο.

Πρώτον, η κτηματογράφηση είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα, πλην των περιοχών Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, του υπολοίπου της Κρήτης (Ρέθυμνο, Χανιά και περιοχές Μαλεβιζίου, Ηρακλείου και Χερσονήσου) και των Κυκλάδων, όπου η συλλογή δηλώσεων αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος.

Σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια συνεχίζεται η συλλογή εκπρόθεσμων δηλώσεων μεν, χωρίς πρόστιμα δε, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Δεύτερον, σε εννέα περιοχές της χώρας (στον Δήμο της Αθήνας και σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Κοζάνης, Πιερίας, Λάρισας και Ημαθίας) έχει ξεκινήσει το δεύτερο βήμα της κτηματογράφησης, η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, κατά την οποία οι ιδιοκτήτες μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή που έχει γίνει στην ιδιοκτησία τους.

Για πρώτη φορά φέτος, τόσο η δήλωση ιδιοκτησίας όσο και όλη η διαδικασία της ανάρτησης γίνεται ψηφιακά και μέσω των κωδικών εισόδου του TAXIS. Έτσι, οι ιδιοκτήτες, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου, μπορούν να δουν τη θέση της ιδιοκτησίας τους στον χάρτη, τα προσωπικά τους στοιχεία και τη νομική πληροφορία και όπου διαφωνούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ