Στ. Πέτσας: Την Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση συμφωνιών ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία (video)

Στ. Πέτσας: Την Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση συμφωνιών ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία (video)

Την Δευτέρα ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών για οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία, οι οποίες εισάγονται σήμερα στη Βουλή. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πριν λίγο, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε καλύτερη θέση η Ελλάδα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Τα στοιχεία για τον κορονοϊό επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε σχετικά καλή θέση συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές όπως π.χ. το Βέλγιο, ενώ η μεγαλύτερη διασπορά οφείλεται στην εσωτερική χαλάρωση και όχι στον τουρισμό, είπε ο Στέλιος Πέτσας και ανέφερε ότι μόνο το 0,21% των επισκεπτών βγήκε θετικό, ενώ τόνισε ότι πλέον γίνονται 1.300 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα, από τα 800 που γίνονταν αρχικά.

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι είναι μεγάλη η άνοδος των κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες.

Νέο οικονομικό πρόγραμμα από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης και τα μέτρα που θα συνοδεύουν την υλοποίησή του, στο πλαίσιο του πολιτικο-οικονομικού «Thessaloniki HELEXPO Forum» το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα στον προγραμματισμό της Κυβέρνησης εντάσσονται διευρύνσεις και επεκτάσεις ήδη υφιστάμενων μέτρων,πρόσθετα μέτρα για την στήριξη των δοκιμαζόμενων από τον κορονοϊό κλάδων ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή μέτρα συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ για την στήριξη των επιχειρήσεων, εργαζόμενων και τανέργων που πλήττονται από τον κορονοϊό.


Σχολιάστε εδώ