Μικρά οικονομικα: Αυξήθηκαν τα φέσια του Δημοσίου σε ιδιώτες!

Μικρά οικονομικα: Αυξήθηκαν τα φέσια του Δημοσίου σε ιδιώτες!

Και φυσικά δεν είναι τίποτα πενταροδεκάρες! Στα 2,42 δισ. ευρώ έφτασαν τον Ιούνιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες, αυξημένες κατά 160 εκατ. ευρώ από το τέλος Μαΐου. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι συνολικές οφειλές των υπουργείων, των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ανήλθαν σε 1,84 δισ. ευρώ από 1,76 δισ. ευρώ τον Μάιο.

♦ ♦ ♦  Χαράς ευαγγέλια… Για δεύτερη μέρα, την περασμένη Τετάρτη, εδέησε να έχει κέρδη το Χρηματιστήριο, σημειώνοντας άνοδο 1,47%, με τον τζίρο να ανεβαίνει στα 37,44 εκατ. ευρώ.

♦ ♦ ♦  Ταράζει τα νερά η… πυρηνική, όπως αποκαλείται, σχέση Ριάντ – Πεκίνου. Όπως αποκάλυψε η «Wall Street Journal», συνεργάζονται κρυφά και ήδη βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον εμπλουτισμό ουρανίου για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Και όπως κυκλοφορεί στα διεθνή Μέσα, το Ριάντ ποτέ δεν απέκλεισε την πιθανότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων, με άλλοθι το Ιράν.

Πάμε μια χαρά… Χειρότερα δεν γίνεται…

Οι εισαγωγές κρέατος την περίοδο 2015 – 2019 έφτασαν σε αξία στα 5,33 δισ. ευρώ, οι δε εξαγωγές ανήλθαν σε 336 εκατ. ευρώ.
-Η χώρα εισήγαγε αυγά, προέλευσης Βουλγαρίας, συνολικής αξίας 112,6 εκατ. ευρώ, έχοντας κάνει εξαγωγές 11,4 εκατ. ευρώ.

♦ ♦ ♦  Εδώ και τώρα… Το 88% των 52 ελληνίδων και ελλήνων οικονομολόγων του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών δήλωσε σε σχετική έρευνα ότι το ελληνικό Ασφαλιστικό Σύστημα χρειάζεται άμεσα περαιτέρω μεταρρύθμιση ώστε να καταστεί βιώσιμο και φιλικό προς την ανάπτυξη.

♦ ♦ ♦  Κανόνι βάρεσε η βρετανική Virgin Atlantic του Ρίτσαρντ Μπράνσον. Προσέφυγε στο άρθρο 15 του Αμερικανικού Πτωχευτικού Κώδικα, ζητώντας προστασία από τους πιστωτές της στις ΗΠΑ. Έχει συμφωνήσει με τους μετόχους και τους πιστωτές της για αναδιάρθρωση χρεών και ανακεφαλαιοποίηση 1,2 δισ. στερλινών (1,6 δισ. δολ.). Η Virgin Atlantic Airways ανήκει κατά 51% στον Όμιλο του βρετανού δισεκατομμυριούχου Virgin Group και κατά 49% στην αμερικανική Delta Airlines.

♦ ♦ ♦  Η G-20 αποφάσισε να ανασταλεί κάθε πληρωμή χρεών λόγω της πανδημίας σε Βραζιλία, Μεξικό, Ουρουγουάη και Περού. Άλλωστε, αναστολή δεν σημαίνει διαγραφή, δήλωσε ο Τζέφρι Φράνκελ, καθηγητής στο Χάρβαρντ, πρώην οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου Μπιλ Κλίντον.

♦ ♦ ♦  Ζημίες μετά από φόρους ύψους 29,5 εκατ. ευρώ από οριακά κέρδη που είχε πέρυσι κατέγραψε η Attica Bank.

♦ ♦ ♦  Οι προβλέψεις για το ύψος της ετήσιας ύφεσης στην Ελλάδα το 2020 παραμένουν μεταξύ 8% και 10%. Στο μεταξύ, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης σε ετήσια βάση κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο ιστορική βουτιά 12%, με τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανία, να σημειώνει πτώση 11,7%, συμπαρασύροντας όλο το μπλοκ, ενώ στις ΗΠΑ η ύφεση ήταν ιστορικών διαστάσεων, φτάνοντας στο 32,9%!

♦ ♦ ♦  Πάνω από 50.000.000 άτομα στην Αμερική είναι εκτός εργασίας! Οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας ξεπέρασαν το 1.000.000 για 19η εβδομάδα. Το ΔΝΤ προβλέπει για την αμερικανική οικονομία ισχυρή ύφεση στο 8% το 2020.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ