Μικρά οικονομικά

Μικρά οικονομικά

♦♦♦ Οι ζημιές από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια φτάνουν τα 750 δισ. ευρώ.

♦♦♦ Στη Γερμανία ανησυχούν οι επιχειρήσεις ότι θα υπάρξουν περιορισμοί στη δημόσια ζωή για τουλάχιστον άλλους οκτώμισι μήνες. Ιδιαίτερα απαισιόδοξες όμως είναι οι εταιρείες του κλάδου αναψυχής γιατί οι περιορισμοί θα κρατήσουν άλλους 13 μήνες, στον δε τομέα των ποτών υπάρχει αισιοδοξία μια και οι περιορισμοί θα λήξουν σε 6,4 μήνες.

♦♦♦ Ίδωμεν… Ο ΙΟΒΕ υποστηρίζει σε έκθεσή του ότι από την κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,1 έως 1,4 δισ. ευρώ τα χρόνια που έπονται της κατάργησης του συμπληρωματικού φόρου ακίνητης περιουσίας, συγκριτικά με την περίπτωση που θα παρέμεινε το υφιστάμενο καθεστώς. Ειδικότερα, με κριτήριο το σύνολο των εσόδων από φόρους ακίνητης περιουσίας ως ποσοστό του ΑΕΠ, η Ελλάδα είναι στην 4η θέση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ στις υψηλότερες θέσεις βρίσκεται η Γαλλία με ποσοστό 4,7% και το Ηνωμένο Βασίλειο με 4,3%.

♦♦♦ Υπομονή μέχρι το 2024… Σε 34 πόλεις θα πάει το φυσικό αέριο. Θα κατασκευαστούν 1.830 χιλιόμετρα δικτύων διανομής και σύνδεσης 57.000 καταναλωτών στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδος. Παράλληλα προγραμματίζεται και το άνοιγμα των ανάλογων καταστημάτων εξυπηρέτησης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ