Συμβούλιο Αρχηγών και εθνική γραμμή ζητούν τα κόμματα

Συμβούλιο Αρχηγών και εθνική γραμμή ζητούν τα κόμματα

Αυστηρή κριτική, αλλά σε χαμηλούς γενικά τόνους, στους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά την κρίση με την Τουρκία ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή και το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Θέτουν δε, εκ νέου, θέμα σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να χαραχθεί μια κοινή εθνική γραμμή.

Για συνειδητή-συστηματική υποβάθμιση των κινδύνων που εγκυμονούν οι τουρκικές προκλήσεις κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας την αποστροφή του «δεν υπάρχουν έρευνες παρά μόνο προκλήσεις» από την Κουμουνδούρου σημειώνουν: «Αν δεν υπάρχουν έρευνες και άρα παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ποιος ο λόγος να ζητάμε διπλωματική συνδρομή τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις όσο γενικότερα και του διεθνούς παράγοντα;».

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι την ίδια στάση είχε τηρήσει η κυβέρνηση και στο παλαιότερο επεισόδιο με την «εισβολή» τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο. Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα επικοινωνία. Καλά θα κάνει τις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα. Αλλιώς, κρείττον σιγάν».

Σε γραπτή ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας χρειάζεται ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική που δεν διαθέτει όπως αποδείχθηκε η σημερινή κυβέρνηση». Και προσθέτει: «Χρειάζεται αρραγές εθνικό μέτωπο και συνεννόηση, όπως επανειλημμένα προτείναμε. Κάτι που ως τώρα δυστυχώς αρνείται (σ.σ.: ο πρωθυπουργός)».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του εκτιμά ότι πίσω από τα τελευταία γεγονότα υπάρχει σε εξέλιξη ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που προετοιμάζει του λαούς Ελλάδας και Τουρκίας για «τα επικίνδυνα σενάρια που εξυφαίνονται σε βάρος τους με την άμεση παρέμβαση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ». Προειδοποιεί δε ότι το τραπέζι του διαλόγου που «στρώνεται για λογαριασμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας με βασικό μενού τη συνεκμετάλλευση υπηρετεί τα δικά τους επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος όλων των λαών της Ανατολικής Μεσογείου».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ