Πιέσεις στην Αθήνα, ώστε να μην κυρωθεί η συμφωνία για την Αίγυπτο;

Πιέσεις στην Αθήνα, ώστε να μην κυρωθεί η συμφωνία για την Αίγυπτο;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκούρη στα «Παιχνίδια Εξουσίας», «διαμεσολαβητές» μεταξύ των δυο χωρών, φέρονται το τελευταίο διάστημα, να «πιέζουν» την Αθήνα, να μην κυρώσει τη συμφωνία με την Αίγυπτο, ώστε να πειστεί ο Ερντογάν, παράλληλα με άλλες κινήσεις που θα γίνουν, να προσέλθει στο διάλογο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι πιέσεις γίνονται, παρότι είναι σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, που θα συνιστούσε «πολιτικό και διπλωματικό «αυτοχειριασμό»- ήδη, η Αίγυπτος προχώρησε στην κύρωση της συμφωνίας από τα δικά της νομοθετικά όργανα. Κυβερνητικές πηγές δε, στις οποίες απευθύνθηκαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», απέκλειαν κάθε περίπτωση μη κύρωσης της συμφωνίας στο χρόνο που έχει προγραμματιστεί αναφέρει το ρεπορτάζ του Β. Σκουρή.

Το παρασκήνιο, πάντως, για αποκλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα, δυστυχώς δε για τη χώρα μας με το «Όρουτς Ρέις» να συνεχίσει να σουλατσάρει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, «γκριζάροντας» τις συγκεκριμένες περιοχές.

Πηγή: ieidisis.gr

 


Σχολιάστε εδώ