Παράταση 25 ημερών για τους Δασικούς Χάρτες

Παράταση 25 ημερών για τους Δασικούς Χάρτες

Δεκτό το αίτημα Παραδιά

Την περασμένη Τετάρτη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς έδωσε παράταση 25 ημερών στην καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων αναμόρφωσης Δασικών Χαρτών, ανά οικεία Διεύθυνση Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Απαντώντας με αυτόν τον τρόπο θετικά στο αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ να δοθεί πίστωση χρόνου στην προθεσμία των αιτήσεων για αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών, που εκπνέει στις 28 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, ζήτησε να ληφθεί υπόψη ότι η μηνιαία ασφυκτική προθεσμία που προβλέπεται λήγει το διάστημα 20 – 28 Αυγούστου 2020, κατά περίπτωση, ήτοι εντός των θερινών διακοπών, με κλειστά τα πολεοδομικά γραφεία της χώρας και με αδύνατη την εξεύρεση εξειδικευμένου μηχανικού τοπογράφου δασολόγου που θα υποβάλει τη σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά της.

Κατά την ΠΟΜΙΔΑ, ήταν άδικο να χαθούν νόμιμα αποκτημένες περιουσίες λόγω μιας προθεσμίας που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να τηρηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος προβλέπει ότι θα γίνει εκ νέου η ανάρτηση και η κύρωση των Δασικών Χαρτών, με σκοπό να αποχαρακτηριστούν εκτάσεις που μετά την ανάρτηση των Χασικών Χαρτών εμφανίζονταν ως δασικές, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για γη την οποία είχε διανείμει το κράτος για καλλιέργεια πριν από το 1975.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ