Ο (γιός) και η Κορώνα του Φόβου

Ο (γιός) και η Κορώνα του Φόβου


Συγγραφέας
Μαρία Κωνσταντοπούλου  


Εικονογράφηση
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος


Μια φορά και έναν καιρό, σε μια μακρινή γυάλινη πολιτεία, ζούσε η αξιοσέβαστη οικογένεια Κορώνα. Ο κύριος Covid Κορώνας, η κυρία Nineteen (19) Κορώνα, και οι τρεις (γ)ιοί τους. Ο μεγαλύτερος (γ)ιός ήταν ο Sars, ο μεσαίος ο Mers και ο μικρότερος ο Covid-19, που όλοι τον φώναζαν (γ)ιό του Κορώνα ή Κορωνο(γ)ιό.
Ο Κoρωνο(γ)ιός για να μπορέσει να ξεφύγει από τη γυάλινη πολιτεία του, αναγκάζεται να φορέσει μια κορώνα από το σκοτεινό βασίλειο του φόβου. Με τη βοήθεια του Κινέζικου Δράκου, επισκέπτεται τον κόσμο των ανθρώπων για να τους γνωρίσει και να δει τα αξιοθέατα του πλανήτη. Όμως εκεί τον περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις…

«Ένα τρυφερό εκπαιδευτικό παραμύθι που βασίζεται σε πραγματικά ονόματα και γεγονότα, για την προσχολική και την πρώτη σχολική ηλικία».  

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα και τον εικονογράφο

Η Μαρία Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1976, τότε που τα παιδιά μπορούσαν ακόμα να παίξουν ελεύθερα στις γειτονιές. Σπούδασε Βρεφονηπιοκομία και Παιδαγωγική Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού, στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια ποικίλης θεματολογίας, με έμφαση στη μουσικοκινητική αγωγή, στην δραματοθεραπεία και τη μουσειακή εκπαίδευση.  Εργάστηκε για 15 χρόνια ως βρεφονηπιοκόμος σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς στην Αθήνα και τα Χανιά. Από το 2007 έχει την τύχη να συν-δημιουργεί και να συν-κινείται με ομάδες παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και πολιτιστικούς χώρους στην Αθήνα και τα Χανιά, κάνοντας θεατρικό παιχνίδι, θεατρική αγωγή, αφήγηση παραμυθιών και κουκλοθέατρο. Έτσι, κατάφερε να διατηρήσει το παιδί μέσα της. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μουσειακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία των Χανίων, όπου και κατοικεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο αγοριών.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είναι εικαστικός, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας με μεταπτυχιακούς τίτλους στο design και την τέχνη. Έχει σκηνογραφήσει θεατρικές παραστάσεις, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Είναι εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εργάζεται και διαμένει στην Αθήνα.

Πηγή βιογραφικών: intownpost.com


ΕΚΔΟΣΕΙΣ Γ.Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ ΑΕ

Κατηγορίες: ο Ελευθερουδάκης προτείνει, Πέμπτη…σοβαρά
ISBN: 9789602002063


Σχολιάστε εδώ