Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε αλλάξει εδώ και καιρό για τον Άδ. Γεωργιάδη

Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε αλλάξει εδώ και καιρό για τον Άδ. Γεωργιάδη

♦ ♦ ♦ Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε αλλάξει εδώ και καιρό για τον Άδ. Γεωργιάδη. Ωστόσο, αυτό που πρυτάνευσε στην απόφαση του πρωθυπουργού να ανακατανείμει τις αρμοδιότητες στο υπουργείο ήταν οι χαμηλές επιδόσεις του κ. Γεωργιάδη στο πεδίο των επενδύσεων. Εξέλιξη αναμενόμενη για ορισμένους. «Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα είναι στα κανάλια, πότε να προλάβει;», ήταν η παρατήρηση στενού συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη. Δεδομένου ότι οι επενδύσεις είναι το μεγάλο στοίχημα του πρωθυπουργού, η ευθύνη πέρασε ουσιαστικά στα χέρια του Ν. Παπαθανάση, που και αποτελεσματικός είναι και περιττή φασαρία δεν κάνει.

♦ ♦ ♦ Αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα διάφορες υποθέσεις, όπως τις αποκαλύψεις του Παπαγγελόπουλου, τις καταγγελίες Καλογρίτσα, Μιωνή κ.λπ., διατυπώνει ο Ευκλ. Τσακαλώτος. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του σημειώνει ότι οι απαντήσεις του κόμματος αλλά και των στελεχών που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες υποθέσεις δεν ήταν ούτε πειστικές ούτε επί της ουσίας. Επιπλέον, είναι της άποψης ότι έπρεπε να υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη από τα εν λόγω στελέχη, ώστε να δει ο κόσμος ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

♦ ♦ ♦ Μέσα στον Σεπτέμβριο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν. Η έξαρση της πανδημίας καθιστά σχεδόν απαγορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πολιτών. Ήδη η Νέα Δημοκρατία έχει ανακοινώσει ότι ματαιώνει μέχρι το τέλος του χρόνου κάθε κομματική εκδήλωση.

♦ ♦ ♦ Την περασμένη Πέμπτη ο Κυρ. Μητσοτάκης ταξίδεψε μέχρι την ακριτική Χάλκη και εγκαινίασε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, στο οποίο έχει δοθεί το όνομα του Δ. Κρεμαστινού. Υπό κανονικές συνθήκες, τα εγκαίνια δεν θα ήταν καν υπόθεση υπουργού αλλά υφυπουργού ή γενικού γραμματέα. Το έκανε για συμβολικούς λόγους, λένε από το Μέγαρο Μαξίμου. Για… επικοινωνιακούς λόγους, σημειώνουν οι καχύποπτοι. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός επιχειρεί να πάρει προσωπική δόξα από θετικά γεγονότα, ακόμη και ήσσονος σημασίας.

 


Σχολιάστε εδώ