Τι άλλο θα ακούσουμε…

Τι άλλο θα ακούσουμε…


Της ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΛΑΜΠΡΑΚΗ


Ο τρίτος μήνας του καλοκαιριού έχει μπει για τα καλά και εγώ, φύλακας του σπιτιού, παρακολουθώ, θέλοντας και μη, όλη την καθημερινότητα από τις ειδήσεις. Είναι η πρώτη φορά που δεν ξέρω με ποιον να τα βάλω, με τον αλλόκοτο καιρό, με τη βία που όσο περνά ο καιρός όλο και πιο πολύ γίνεται φαινόμενο συνυφασμένο θαρρείς με τη φύση των ανθρώπων ή με εκείνα τα απαράδεκτα γεγονότα που συμβαίνουν στις παραλίες.

Χώρα νησιωτική κι όμως ζούμε την απώλεια ανθρώπων από την αδιαφορία των νόμων της φύσης, που δεν μπορείς να τους αλλάξεις γιατί δεν μπορείς να δαμάσεις τη δύναμη του νερού, που είναι ικανό να σε παρασύρει, ή να αδιαφορήσεις, θεωρώντας αστείο να αφήσεις το παιδί σου μετά από ένα γεύμα να ξαναμπεί στη θάλασσα κι εκείνη να το τραβήξει στον βυθό της. Πικρά, θλιβερά γεγονότα που έχουν συνέπεια τον χαμό ανθρώπων σε μια χώρα που από παντού βρέχεται από τη θάλασσα. Ίσως θα έπρεπε να μπει σαν πρόγραμμα στα σχολεία η κολύμβηση κι οι συνέπειες της άγνοιας των αρχών της θάλασσας. Έτσι, ένας κακός κολυμβητής, που τρέχει με λαχτάρα να δροσιστεί στη θάλασσα, χωρίς να ξέρει τι πρέπει να προσέχει, εύκολα μπορεί να παρασυρθεί από τα γαλαζοπράσινα νερά της.

Αυτήν τη στιγμή έχουμε τόσα πολλά προβλήματα, ένα μικρόβιο που καταπίνει αναρίθμητες ζωές, μια φύση αλλαγμένη και ένα πλήθος ανθρώπων που θαρρείς και εκδικείται τον COVID-19 με το να ξεδίνει στα πανηγύρια και σε κάθε συγκέντρωση. Εδώ ταιριάζει το «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι», πήγαν στον γάμο κι από εκεί κατευθείαν στο νοσοκομείο.

Έχουμε την πίεση του σουλτάνου Ερντογάν, έχουμε την πίεση της οικονομίας, που αγωνίζεται να σταθεί και να κρατήσει το εθνικό μας παραγωγικό προϊόν, τον τουρισμό, και έχουμε μέσα σε όλα και τα εγκλήματα, χωρίς σταματημό, είτε για λόγους ζηλοτυπίας, είτε για ένα μέτρο γης, είτε γιατί ένα κάθαρμα 41 ετών βίασε και λεηλάτησε μια γριούλα 83 ετών, που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. «Ο βιασμός», είπε ο κατηγορούμενος, «ήταν κοινή συναινέσει».

Ήμαρτον, Θεέ μου! Τι άλλο έχουμε να ακούσουμε ακόμη;

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ